Spillernes kjøpsvaner avdukes i ny undersøkelse

Interessante historier er tre ganger så viktig som god grafikk.

Rido/Shutterstock

I februar publiserte Nielsen Media Research en studie som viser hvorfor spillinteresserte kjøpte en spesifikk konsoll framfor en annen. De som kjøpte PlayStation 4 gjorde det på grunn av den forbedrede grafikken, mens de som gikk for Xbox One var lojale overfor merkevaren. Eiere av en Wii U nevnte blant annet konsollens barnevennlighet som viktige faktorer.

En ny undersøkelse foretatt av interesseorganisasjonen Entertainment Software Association, ESA, forsøker å svare på nettopp hvilke faktorer som bestemmer hvilke spill vi kjøper.

Oversikt over hva som styrer våre spillkjøp.

Entertainment Software Association er en interesseorganisasjon som representerer spillbransjen i USAs kongress. De arrangerer også E3 hvert år. Microsoft, Sony, Electronic Arts, Take-Two Interactive, Nintendo og Ubisoft er alle medlemmer av ESA.

Grafisk kvalitet er ikke spesielt viktig

«Essential Facts report» innholder data fra over 4000 amerikanske husstander og har mye interessant å fortelle oss om gjengse spillvaner.

Grafisk kvalitet viser seg å være den sjettest viktige faktoren spillere tar i betraktning når de skal gjøre et spillkjøp. Kun sju prosent av de spurte mente dette var viktig. Langt viktigere var et interessant historiepremiss (22%), spillets pris (15%), omtale via jungeltelegrafen (11%), og hvorvidt spillet tilhørte en serie de allerede var kjent med (10%).

Ifølge Gamespot har ESA bekreftet at dataene i undersøkelsen representerer alle spill, til PC, konsoll og mobile enheter.

Halve USA spiller dataspill

Utover å illustrere hvorfor vi kjøper visse spill inneholder undersøkelsen også mye annen spennende informasjon om våre dataspillvaner.

Det viser seg at 155 millioner amerikanere spiller dataspill. Dette tilsvarer halve USA. Gjennomsnittalderen på de som spiller er 35 år, og flere mennesker over 18 år enn de under 18 år spiller dataspill. Et annet interessant faktum er at det er dobbelt så mange kvinnelige spillere over 18 år som det er mannlige spillere under 18 år.

Siste fra forsiden