Podkast

Retro Crew - Sesong 6, episode 6

Spillklubben: Har Sonic CD holdt seg?

Plattforklassiker eller plattformskvip?

Sonic CD var første gang vi fikk møte Metal Sonic.
Sega

Mens Sonic the Hedgehog 2 ble utviklet i Nord-Amerika under ledelse av Masaharu Yoshii, holdt et team i Japan på med et Sonic-spill som skulle være eksklusivt for Mega Drive-påhenget Mega-CD.

Ser du hva som skiller Sonic CD fra Mega Drive-spillene? Bildet er fra mobilutgaven.

I denne episoden av vår Spillklubb har Audun, Jostein og programleder Are spilt Sonic The Hedgehog CD. Det todimensjonale plattformspillet gir et løft fra en normale Mega Drive-ytelsen, men holder seg utvilsomt i det samme grafikklandskapet som de første tre Sonic-spillene. Mon tro om moderne spillere i det hele tatt vet hva CD-forkortelsen egentlig refererer til i denne sammenhengen?

Har Sonic CD holdt seg, eller fremstår det som en arkaisk levning fra en tid der CD-ROM var det hotteste og hippeste på markedet? Alt dette får vi svar på i ukens episode av Spillklubben.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.

Denne uken er det Jostein Hakestad, Audun Rodem og programleder Are Ness Fløgstad som forteller om hvordan de har forkludret Dr. Robotniks uhumske planer.

Zelda-favoritt neste gang

Neste spill i spillklubben blir The Legend of Zelda: Majora's Mask. Det småsære spillet kan du få tak i på Nintendo 3DS nå, eller du kan snuse det opp på Nintendo Wiis Virtual Console. Eller kanskje du sitter på en Nintendo 64 som du nå får en ny mulighet til å børste støvet av?

Frist for å spille og sende kommentarer er 1. mars. Gå til Retro Crews sider om spillklubben for mer informasjon.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Her er de tre forrige episodene:

Retro Crew mimrer om Ocean sammen med en av de ansatte
Gunstar Heroes lar ikke spilleren kjede seg et eneste sekund
Spillklubben om Indiana Jones and the Fate of Atlantis

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden