Refleksjon

Spillverket på Gamescom

Spillverket vil være til stede på spillmessen Gamescom 2009 i Køln. Vi håper på saftige avsløringer.

Ingen spillmesse er komplett uten noen luftige spekulasjoner i forkant. Spillskapere elsker å gi journalister bakoversveis ved å overraskende presentere sitt neste prosjekt med brask og bram, om ikke tidlige lekkasjer allerede har spolert moroa. Naturligvis ble det avslørt mye under E3 i juni, men vi regner med at det kommer noe i Köln også. Der skal det nemlig avholdes både Gamescom-messe, Gamescom-festival og Game Developers Conference Europe i løpet av en uke fra 17. til 23. august.

Det meste som kan krype og gå i spillbransjen har bekreftet sin ankomst i den tyske universitetsbyen, og Spillverket stiller også opp. På arrangementet vil vi naturligvis få muligheter til å se nærmere på en lang rekke kommende spill, men hva mer kan vi vente oss?

Dust 514

At islandske CCP Games (som laget Eve Online) nylig registrerte varemerket ”Dust 514” er et faktum, men alt ut over det blir spekulasjoner.

Sammen med navnet har de registrert en logo som med litt godvilje til forveksling ligner på Eve Online-logoen. Kanskje er CCPs grafiske designer gått tom for idéer, men det er nok også sannsynlig at Dust 514 på en eller annen måte vil være relatert til Eve Online.

En logo med tydelige inspirasjoner fra Eve Online.

På slutten av fjoråret viste CCP en filmsnutt av et nytt spill på Eve Online-tilhengernes egen konvensjon. Filmen viste angivelig et førstepersonsskytespill i noe som minnet veldig om Eve-universet. I samme presentasjon fortalte CCPs Hilmar Petursson at de hadde en strategi som involverte å lage konsollspill, og nevnte Xbox 360 og Playstation 3 som mulige arenaer.

Samtidig er det på det rene at et World of Darkness-MMO er på vei etter at CCP ble slått sammen med penn-og-papir-rollespillmakeren White Wolf.

En bekreftelse på hvorvidt Dust 514 er et skytespill i Eve-universet, et horror-MMO eller noe annet, kan komme den 18. august i Köln, når Petursson skal holde en presentasjon på spillutviklerkonferansen. Der har han lovet å utbrodere CCPs neste prosjekt.

Et håp om Monolith-avsløring

De siste årene har spillutvikleren Monolith produsert totalt fire spill i Fear- og Condemned-seriene, men akkurat nå er det ikke kjent hva de holder på med. At de holder på med et eller annet hersker det i hvert fall ingen tvil om, siden de søker etter en rekke nye ansatte. Stillingsannonsene søker etter personer som kan være med å lage ”førstepersons actionspill til Playstation 3, Xbox 360 og PC”.

Verden trenger litt mer spionhumor.

Det er ikke lenge siden Fear 2 og Condemned 2 kom på markedet. Dermed er det neppe sannsynlig at de går rett på en ny oppfølger i disse seriene. Da er det mye mer sannsynlig at de tar opp gammelt materiale, for de har en del å ta av. Den klassiske Doom-klonen Blood er én mulighet, men om min stille bønn blir hørt av noen der ute, så har de planer om å lage et nytt No One Lives Forever, som i tillegg til å være et knallbra skytespill inneholdt mye god humor.

Et kjapt besøk til Monoliths nettside avslører at siden er midlertidig lukket i påvente av en ny og forbedret side. Jeg blir slett ikke forundret om det viser seg at den nye siden lanseres samtidig som et nytt spill annonseres. Siden nettsiden allerede har vært ute av drift en stund, er det nærliggende å tro at det kan skje noe snart. Vi satser på at det blir i Köln.

Les også
Big Daddy, møt Big Sister

Sonys timer i rampelyset

Den 18. august skal Sony holde sin pressekonferanse i Köln. Mange medier har rapportert at konferansen ville være rekordlang og pågå i hele tre timer. Vår invitasjon tyder derimot på at det ikke er fullt så ille, og at de nøyer seg med to. Den antatte lengden på presentasjonen har uansett for alvor satt i gang ryktebørsen som mener dette må bety at Sony har mye nytt på hjertet.

Tynnere Playstation 3

Tynn Playstation 3 eller bare pølsevev?

Det spekuleres aller mest i om Sony kommer til å vise frem en ny og tynnere utgave av Playstation 3, noe som har vært ventet i lengre tid.

Ryktene vil ha det til at den tyske avdelingen av nettbutikken Amazon la ut et produkt ved navn ”PlayStation 3 Konsole Slim”, men raskt tok den bort igjen. Tidligere har både bilder og video av det som angivelig er den nye konsollen lekket ut.

Selv om ikke alle ryktene overbeviser like mye, blir vi slett ikke overrasket om Sony nå bekrefter at det kommer en ny konsoll. Det vil i så tilfelle være i tråd med utgivelsene av mindre og tynnere utgaver av de to første Playstation-konsollene.

Playstation-priskutt

Ifølge Digitimes har Sony bestilt nok deler til å lage en million konsoller i høst, noe som er en dobling fra fra årets andre kvartal. Om informasjonen stemmer er det mest nærliggende å tro at Sony av en eller annen grunn håper å drastisk øke salget mot slutten av året. En grunn kan være at delene skal brukes til å lage den nye tynne konsollen. En annen grunn kan være et kommende priskutt.

Playstation 3 har omstridt prising.

At spillere lenge har ønsket et priskutt på Playstation 3, som tross alt koster mer enn Xbox 360, er ikke så rart. At spillutviklere, og til og med utgivere har blandet seg opp i Sonys prispolitikk, er kanskje noe mer overraskende. Activision Blizzard-sjef Robert Kotick truet med å la være å utvikle spill til Playstation 3 om ikke Sony kuttet prisen på konsollen. I ettertid avviste Sony-direktør Howard Stringer kravet, og uttalte blant annet at ”Jeg ville ha tapt penger på hver produserte Playstation. Hvor er logikken i det?”. Hans kollega Nobuyuki Oneda har derimot uttalt at Sony har kuttet produksjonskostnadene på maskinen med hele 70 prosent siden lansering , noe som nok gir rom for et priskutt.

Om vi skal være litt mer nøkterne, kan de økte delebestillingene enkelt og greit bety at de håper å selge mye frem mot jul. Sony har også konsekvent avvist alt snakk om priskutt.

Xbox-avsløring fra Lionhead

Microsofts pressekonferanse den 19. august nøyer seg med å oppholde travle journalister i en time, men det mumles i kulissene om hva som kommer til å finne sted her også. Etter det vi vet skal Lionhead-overhode Peter Molyneux fronte presentasjonen, og ifølge tysk presse vil han komme med en avsløring. Lionhead har tidligere laget Fable- og Black & White-seriene, men det er uklart hva de holder på med nå utover å leke seg med Milo og Natal. Kanskje vil vi få se hvordan de egentlig skal gjøre teknologidemoen fra E3 til et fullverdig spill.

Annonsering av et nytt Fable-spill er ikke så usannsynlig.

Peter Molyneux har bekreftet at de har planer for både Fable 3, 4 og 5, og den siste utvidelsen til Fable II hintet om et nytt Fable-spill. Derfor blir vi ikke overrasket om et nytt spill i serien blir annonsert i Köln.

Molyneux pleier å ha noen hemmeligheter å skryte av, så det kan også tenkes at det er noe annet enn Fable denne gangen. Noe overraskende har Molyneux tidligere uttalt at han kunne tenke seg å lage et sportsspill eller bilspill, men jeg tror det ikke helt før jeg får se det.


Ryktebørsen tyder kanskje ikke på de helt store avsløringene denne gangen, spesielt siden mye ble unnagjort på E3. Likevel vet vi at de beste avsløringene kommer helt uventet. Du kan i hvert fall slå deg til ro med at vi vil videreformidle det om det kommer nytt om The Elder Scrolls 5, avsløring av World of Starcraft, annonsering av et Syndicate 2 eller noe annet uventet.

Siste fra forsiden