Spørrespill til Wii

Har du hodet ditt proppet av kunnskap som du aldri får bruk for? Kanskje spørrespillet Smarty Pants kan være det du trenger.

Electronic Arts har kunngjort Smarty Pants, et nytt spørrespill til Wii. Her kombineres spørsmål for mennesker i alle aldre med actionbaserte kontrollbevegelser og minispill. Totalt får vi over 20000 spørsmål i en haug av kategorier, fra sport til verdenshistorie.

Spørsmålene justeres automatisk til spillernes alder, slik at hele familien kan delta i samme spill. Dermed slipper tiåringen å måtte svare på spørsmål om slaget ved Waterloo, mens bestefar forhåpentligvis ikke behøver å engste seg over å måtte svare på hva den første hitlåten til Britney Spears het. I tillegg følger spillet nøye med på svarene som blir gitt, og justerer vanskelighetsgraden deretter.

Wii-kontrolleren brukes til alt fra å spinne kategorihjulet til drakamper om de korrekte svarene, og i tillegg fortelles det at spillerne kan delta i dansekonkurranser for å vinne ekstrapoeng. For å gjøre spillet ekstra familievennlig får spillerne også mulighet til å samarbeide for å finne svarene. Totalt kan opp til åtte spillere konkurrere samtidig.

Smarty Pants utvikles av EA Los Angeles og Planet Moon Studios, og skal lanseres til jul (som jo er den perfekte tiden for et familiespill av denne typen). Merk at Smarty Pants er en midlertidig tittel, og med tanke på at dette er et Electronic Arts-spill vil det ikke være overraskende om den norske versjonen får et eget navn (som forhåpentligvis ikke er «Smarte bukser»).

Siste fra forsiden