Sniktitt

Spy Hunter 2

Vi har tatt en titt på en uferdig versjon av etterfølgeren til nyversjonen av det klassiske arkadespillet Spy Hunter.

Side 1
Side 2

Hvis du ble født sent på syttitallet eller tidlig på åttitallet, og hadde interesse for dataspill eller arkademaskiner på åttitallet, så er sjansene ganske store for at du husker Spy Hunter. Det var et klassisk bilspill der du spilte rollen som spion (overraskelse!), med et kjøretøy inspirert av noen av de beste påfunnene til gode gamle Q i James Bond.

Klassisk arkadespill
Spillet ble sett ovenifra, og foregikk både til lands og til vanns. På landjorda kjørte du en lekker bil med innebygd maskingevær. Dessuten hadde du mulighet til å installere både røykteppe, olje og missiler, og dette gjorde du ved å kjøre inn i vennligsinnede lastebiler utsendt av hovedkvarteret. Til vanns tok bilen form som en hurtiggående båt som ikke var like dødelig som bilversjonen, men som likevel kunne slå ganske godt fra seg.

Spy Hunter var ekstremt populært, både i den opprinnelige arkadeformen (skapt av selskapet Bally Midway) og diverse versjoner for ulike hjemmedatamaskiner. Commodore 64-versjonen regnes for eksempel som en klassiker den dag i dag. Med tanke på at Spy Hunter var så åpenbart inspirert av James Bond er det artig å tenke på at når Domark (nå en del av Eidos) i 1990 skulle lage det offisielle spillet basert på James Bond-filmen The Spy Who Loved Me, lagde de en Spy Hunter-kopi.

I 2001 valgte Midway å gjenopplive Spy Hunter-franchisen, og resultatet var et ganske artig bilspill som ble godt mottatt selv om det ikke akkurat tok verden med storm. Naturligvis gjorde Midway en del endringer i forhold til originalspillet. Den viktigste endringen var at mens handlingen i det originale spillet ble sett fra fugleperspektiv, flyttet kameraet seg til den klassiske "bak bilen"-posisjonen i nyversjonen. Likevel var Midway sin nye versjon av Spy Hunter overraskende trofast mot arkadeversjonen, noe den fikk mye ros for.

Hva nå, da?
Nå er etterfølgeren snart klar, og vi har fått ta en titt på en begrenset sniktitt-versjon av spillet. Vår versjon inneholder øvingsoppdrag og fire brett, samt mulighet for flerspiller via delt skjerm. I tillegg inneholder den mulighet for å spille gjennom kampanjen med en venn - altså at du styrer bilen, mens den andre spilleren styrer kanonen.

Historien - ikke at den betyr noe som helst for spillet - består av at den slemme organisasjonen NOSTRA nok en gang jobber for å skaffe seg verdensherredømme. Med din G-8155 Interceptor er du kanskje den frie verdens beste håp, og det er i grunnen så mye du trenger å vite før du spenner sikkerhetsbeltet og trykker gasspedalen i bånn. Mens du spiller vil du hele tiden holdes oppdatert av en kvinnelig stemme i radioen, så du vet alltid hva du skal gjøre.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden