Square Enix bekrefter at arbeidet er i gang med et nytt Tomb Raider-spill

Kunngjøringen antyder også at navnet blir Shadow of the Tomb Raider.

Konseptkunst fra Rise of the Tomb Raider.
Microsoft Studios

At et nytt innslag i Tomb Raider-serien er på vei har egentlig ikke vært noen stor hemmelighet på en stund, men nå er arbeidet med spillet offisielt bekreftet.

Slik kunngjorde Square at det jobbes med et nytt Tomb Raider-spill.
Square Enix

Torsdag tok Square Enix til Twitter for å fortelle at Lara Crofts neste eventyr er underveis, men kunngjøringen – som du kan se til høyre – var ganske knapp på detaljene. En slippdato, hva spillet skal hete og hvilke plattformer det kommer til er dermed fortsatt uvisst.

Den store avdukingen kommer først til neste år, men ventetiden blir tilsynelatende ikke veldig lang. I stedet for å vise frem spillet et godt stykke i forkant av lanseringen, er planen å gå fra avduking til utgivelse så raskt som mulig. Dette er en del av Squares nye tilnærming til spillanseringer – i hvert fall for Tomb Raider-serien.

Shadow of the Tomb Raider?

Selv om kunngjøringen ikke gjorde oss stort klokere på det kommende spillet, kan den i det minste ha oppklart ett mysterium. Som blant annet spillhistoriker Liam Robertson oppdaget danner de første bokstavene i hver setning nemlig ordet «Shadow», et mulig pek til spillets tittel.

Navnet Shadow of the Tomb Raider ble avslørt allerede i november i fjor, da en litt klønete fyr ble tatt i å lese hemmelige dokumenter om spillet på t-banen. Square har enda ikke sagt hvorvidt det er snakk om det endelige navnet eller kun en arbeidstittel, men kunngjøringens skjulte melding antyder i det minste at den tidligere lekkasjen var ekte.

Hvilket studio som får æren av å utvikle actioneventyret holdes også hemmelig enn så lenge. Crystal Dynamics, som stod bak de to forrige spillene, er nemlig opptatt med å lage superheltspill sammen med Marvel. I stedet melder ryktemølla at det er Deus Ex-studioet Eidos Montreal som tar på seg Tomb Raider-ansvaret, men også det er sterkt involvert i Marvel-prosjektet.

En ny Tomb Raider-film er også på vei.
Se traileren for filmen, som regisseres av norske Roar Uthaug »

Siste fra forsiden