Square Enix og Marvel skal lage superheltspill sammen

Har annonsert mangeårig samarbeid, med flere planlagte spill.

Square Enix og Marvel Entertainment annonserte torsdag at de har inngått en omfattende samarbeidsavtale, og at de sammen skal produsere en rekke spill over flere år fremover.

Partene trakk også så vidt sløret av det første spillet i rekken, som går under arbeidstittelen «The Avengers Project», og det kommer neppe som en overraskelse at superhelter blir et sentralt tema.

Mjølner ligger tilsynelatende forlatt på slagmarken.
Skjermbilde, Youtube

– The Avengers Project utvikles for spillere verden over, og vil være fullpakket med alle figurene, omgivelsene og de ikoniske øyeblikkene som har gledet langvarige fans av serien. Med en helt ny historie skal spillet introdusere et univers som spillere kan boltre seg i i mange år fremover, skriver Marvel i en pressemelding.

Kjente fjes

En kort teaser-video for The Avengers Project – som vi har lagt til øverst i artikkelen – hinter til at vi skal få oppleve eventyr med blant annet Hulk, Iron Man, Thor og Captain America, men settingen kan antyde at ikke alt står bra til med superheltene.

Det er Crystal Dynamics – skaperne av de nyeste Tomb Raider-spillene – og Eidos-Montréal – som har gitt oss flere Deus Ex-spill – som skal stå for utviklingen av det kommende spillet, men mer enn det vet vi foreløpig ikke.

Ifølge Marvel vil nye detaljer om både The Avengers Project og de andre spillene i rekken først avsløres en gang til neste år. Dermed er det bare å smøre seg med tålmodighet.

En gjeng andre superhelter skal til dyst allerede i år.
Se traileren for slåssespillet Injustice 2 »

Siste fra forsiden