Square Enix' tredje spillefilm bruser med fjærene

Stjernespekkede Kingsglaive sparker i gang Final Fantasy XV-eventyret om en snau måned.

Vi fikk mer enn vi noensinne kunne håpet på da Square Enix dro sløret av Final Fantasy XVs lanseringsdato tilbake i mars. Ikke bare fikk vi se masse nytt innhold fra det kommende storspillet, men i tillegg fikk vi også lovnader om en anime og en helaftens spillefilm knyttet til spillets univers.

Sistnevnte, den nesten to timer lange dataanimerte filmen Kingsglaive: Final Fantasy XV, viser seg nå å være rett rundt hjørnet.

Kong Regis skal spilles av Sean Bean, først og fremst kjent for sin opptreden i Ringenes Herre.
Square Enix

I en pressemelding tidligere i uken kunne nemlig Square Enix og Sonys filmavdeling peke på den 19. august som filmens premieredato i USA, mens en digital utgave av filmen dukker opp i utvalgte nettbutikker og på diverse strømmetjenester den 30. august.

En fysisk versjon vil også komme i salg den 4. oktober, i tillegg til å følge med i spesialutgaven av spillet.

Sparker i gang sagaen

Kingsglaive: Final Fantasy XV fungerer som en forløper til handlingen i PlayStation 4- og Xbox One-spillet, og vil fortelle om hendelsene som leder opp til tronarvingen Noctis' flukt fra kongeriket Lucis.

Breaking Bad-stjernen Aaron Paul stemmegir Nyx i filmen.
Square Enix

I filmen blir vi kjent med Noctis' far, Kong Regis (spilt av Sean Bean); medlem av kongsgarden, Nyx (spilt av Aaron Paul); og den unge prinsessen Luna (spilt av Lena Headey).

De tre er viktige nøkkelspillere når et fiendtlig kongerike går til krig med Noctis' hjemland, på jakt etter den mystiske krystallen som står sentralt i Final Fantasy XVs univers.

Hvorvidt Noctis og de andre hovedpersonene fra dataspillet vil dukke opp i filmen gjenstår fremdeles å se.

Alle gode ting er tre?

Lena Headey (kjent fra blant annet Game of Thrones) inntar rollen som prinsesse Luna.
Square Enix

Kingsglaive: Final Fantasy XV er Square Enix' tredje spillefilm. De to foregående forsøkene, Final Fantasy: The Spirits Within og Final Fantasy VII: Advent Children, mottok blandet kritikk da de ble lansert på begynnelsen av 2000-tallet.

Les også
Anmeldelse: Final Fantasy XV

Square Enix håper åpenbart at alle gode ting er tre, når de nok en gang satser hardt på det store lerretet.

En måned etter Kingsglaives digitale lansering, den 30. september, slippes omsider også spillet. Final Fantasy XV har da vært under utvikling i over ti år, og prosessen har vært langt fra smertefri for de japanske rollespillgigantene.

Vi fikk imidlertid prøve Final Fantasy XV i fjor, og lot oss berolige:
Final Fantasy slik du aldri har sett det før »

Siste fra forsiden