Square Enix

Square Enix: – Vi er ikke til salgs

Avkrefter rykte om at de er i en salgsprosess med store spillselskap.

Cloud og Barrett ble tilsynelatende litt overrasket da de hørte om Square Enix-nyhetene.
Square Enix.

Tidligere i dag publiserte Bloomberg Japan en reportasje der de hevdet at flere potensielle kjøpere snuste på å snappe opp det japanske spillselskapet Square Enix. Kilden til Bloomberg skal ha vært bankansatte.

I en uttalelse fredag formiddag hevder Square Enix at det var like nytt for dem som for oss. De skal ikke ha mottatt noen som helst tilbud, og har heller ingen planer om å bli kjøpt opp.

– Vi vurderer ikke å selge selskapet eller noen deler av driften, og vi har heller ikke fått tilbud om det fra tredjeparter, står det i uttalelsen fra selskapet, signert toppsjef Yosuke Matsuda.

Som et resultat av nyheten steg Square Enix' aksje med 13 prosent i dag tidlig.

For tiden jobber Square Enix med flere store prosjekter, samt oppussede versjoner av spill fra arkivet. Størst på horisonten er nok Final Fantasy XVI som ble annonsert i fjor. I tillegg får det svært populære nettrollespillet Final Fantasy XIV en utvidelsespakke kalt Endwalker i høst. Fra klassikerbiblioteket kom nettopp SaGa Frontier Remastered – en oppusset utgave av PlayStation-spillet fra nittitallet.

Nyligst på storspillfronten var Square Enix utgiver for Outriders, som vi likte veldig godt. Les vår anmeldelse av Outriders »

Siste fra forsiden