Final Fantasy XIV: Endwalker

Final Fantasy XIV varter opp med nok en svær utvidelse til høsten

Endwalker byr på økt nivåtak, nye områder å utforske og to splitter ny klasser.

Natt til lørdag dro Square Enix sløret av Endwalker, den neste store ekspansjonen for nettrollespillet Final Fantasy XIV. Ifølge utvikleren skal pakken ut en gang til høsten, med en haug av nyheter for spillere å bryne seg på.

Det gode mot det onde

Sage er en helt ny klasse – eller jobb – i Final Fantasy XIV: Endwalker. (Video: Square Enix)

Endwalker bygger videre på historien fra spillets forrige utvidelse, kalt Shadowbringers. Kampen mellom det gode og det onde raser videre, og basert på de få historiedetaljene Square her delt går kampen mot Zenos Yae Galvus – den nye keiseren til det onde Garlean-riket.

Ferden går til nye områder – inkludert Garlemald, Thavnair og byen Radz-at-Han – der spillere får klatre opp mot det nye nivåtaket på 90. De som ser etter en større utfordring kan utforske enda flere gruppeområder, mens erfarne spillere kan teste evnene sine i det ekstra vanskelige raidet Pandæmonium.

For de som har lengtet etter en helt ny måte å spillet Final Fantasy XIV, introduserer Endwalker to nye spillbar klasse. Sage-klassen er den eneste som er avduket ennå, og ser ut til å fylle en support-rolle, med muligheten til å både helbrede og styrke medspillere. Den kan også slå fra seg med fire flyvende sverdgreier som skyter laserstråler – eller noe i den duren.

PlayStation 5-beta i april

Ellers kunne Square fortelle at Final Fantasy XIV skal ut i åpen beta på PlayStation 5 fra 13. april. Den oppgraderte konsollversjonen lokker med forbedret bildefrekvens, raskere lastetider og 4K-oppløsning.

De som spiller på PlayStation 4 får oppgradere til PlayStation 5-versjonen uten ekstra kostnad, men en offisiell slippdato for sistnevnte er enda ikke satt. Endwalker-utvidelsen kommer for øvrig også til Windows og Mac.

Square jobber også med det neste Final Fantasy-spillet.
I fjor kom de første detaljene om Final Fantasy XVI »

Siste fra forsiden