Final Fantasy XIV

Square Enix lover minst ti år til med Final Fantasy XIV

Nå skal nettrollespillet bli mer overkommelig for solospillere.

Square Enix

Square Enix har lovet å støtte Final Fantasy XIV i minst ti år til. Nettrollespillet som opprinnelig ble lansert i 2010 skal holde det gående til i hvert fall 2032, og utvikleren har store planer for videre utvikling.

Her kan du se hele presentasjonen.
Square Enix

Det var under en lengre Letter from the Producer-presentasjon (via Gematsu) at spillsjef Naoki Yoshida skisserte det neste tiåret med Final Fantasy XIV. For eksempel pusler utvikleren med å forbedre opplevelsen for de som spiller alene, sa Yoshida.

I den forbindelse skal det såkalte Trust-systemet utvides. Dette lar spillere utføre gruppeområder med datastyrte ledsagere, i stedet for at man må finne andre spillere å gjøre dem sammen med.

Trust-systemet vil rulles gradvis ut for spillets gruppeområder. Det begynner med dungeons og trials fra A Realm Reborn, mens de fra Heavensward og Stormblood inkluderes etter hvert. Trials ment for åtte spillere blir ikke inkludert.

En visuell overhaling er også på vei.
Square Enix

Ellers jobber Square med den første visuelle overhalingen av Final Fantasy XIV. Spillerfigurer, monstre og omgivelser skal alle pusses opp med høyoppløselige teksturer, mens bedre lys- og skyggeeffekter kommer til. Dette blir dog et stykke frem i tid, melder Yoshida.

Om du har ventet på sjansen til å få teste Final Fantasy XIV, kunne utvikleren også bekrefte at registrering for gratisprøver åpnes igjen fra og med 22. februar. Dette har vært stengt for å lette trykket på spillets servere, men nå kan splitter nye spillere igjen få en smakebit på hva spillets handler om.

Square jobber også med seriens neste innslag.
Her er de første detaljene om Final Fantasy XVI »

Siste fra forsiden