Final Fantasy XIV Dawntrail

Final Fantasy XIV inviterer til øyparadis i nettrollespillets neste utvidelse

Dawntrail lanseres sommeren 2024.

Square Enix har avduket den neste utvidelsen for Final Fantasy XIV. Den skal hete Dawntrail, og lansering er planlagt i løpet av sommeren neste år.

Final Fantasy XIV Dawntrail.
Square Enix

Dawntrail tar spillere med til Tural, et nytt og variert område som blant annet er hjem til storbyen Tuliyollal. Her får man være med på en slags festival idet regionen skal velge en ny hersker, forklarer utvikleren.

Du kan se en smakebit på festlighetene i traileren øverst i artikkelen.

Ellers lokker utvidelsen med en økning i spillets nivåtak fra 90 til 100, en rekke nye klassespesialiseringer – kalt jobs – og nye Allied Tribes. Her kommer også gruppeområder for spillere å takle, en oppdatering til spiller-mot-spiller og selvfølgelig nye våpen og rustninger å samle på.

For første gang siden spillets lansering skal Square også pynte på utseendet til Final Fantasy XIV. Utviklerteamet lover en overhaling til både figurer og omgivelser, med blant annet bedre oppløsning for teksturer og skygger.

I andre Final Fantasy XIV-nyheter avslørte Square og Microsoft at nettrollespillet omsider er på vei til Xbox. Utvikleren sikter mot lansering på Xbox Series X/S en gang til våren, og lover blant annet 4K-oppløsning på Series X. Flere detaljer kommer senere.

LES OGSÅ: To norske stemmeskuespillere spiller sentrale figurer i Final Fantasy XVI »

Siste fra forsiden