Final Fantasy XIV: Endwalker

Square forventer lange Final Fantasy XIV-køer for lanseringen av Endwalker

Spillere som abonnerer får slippe inn først.

Square Enix

7. desember ruller Square Enix ut Endwalker – en ny utvidelse for Final Fantasy XIV. Nettrollespillet har vokst seg enormt populært det siste året, og utvikleren forventer voldsom pågang når ekspansjonsdørene åpner.

Final Fantasy XIV: Endwalker.
Square Enix

I en melding på sine nettsider skriver utviklerteamet at spillere bør forvente lange køer for å logge seg inn. Dette fordi Final Fantasy XIV har flere spillere nå enn noen gang tidligere, men også fordi det har vært vanskelig å opprette nye servere.

– Etter en dramatisk øking i spillertall i alle regioner siden sommeren, har vi for tiden rekordhøye mengder med aktive brukere. Derfor forventer vi et antall innlogginger som vi ikke har opplevd siden lanseringen av Final Fantasy XIV, forklarer Square.

– Vi har optimalisert serverne våre i forkant av utvidelsens lansering, for å øke antallet samtidige innlogginger som er mulig. På den annen side, på grunn av den pågående globale chipmangelen, har vi ikke klart å åpne nye servere før lanseringen av Endwalker.

Abonnenter slipper inn først

For å hjelpe på problemet forteller Square at de som betaler for abonnement vil slippe til først i køen. Når alle abonnentene har kommet seg inn vil dørene åpnes for de som spiller gratisversjonen av Final Fantasy XIV.

Et køsystem vil også implementeres for diverse innhold i spillet, inkludert noen av hovedoppdragene i Endwalker. Dersom det er for mange som prøver å komme seg inn i utvalgte områder vil spillere plasseres i en kø, der de må vente på sin tur.

Videre lover Square å slå hardere ned på spillere som er logget inn, men som ikke spiller. Er du borte fra PC-en i mer enn 30 minutter blir du logget ut, slik at andre får slippe til. Utvikleren påpeker også at det ikke er mulig å lage nye figurer på en server som er full, og at man i så fall må vente til køen forsvinner.

– Vi beklager at vi kommer med denne kunngjøringen på en tid hvor mange av dere gleder dere til utvidelsen, og også for bryderiet som oppstår på grunn av all pågangen, melder Square.

Vi fikk teste Endwalker tidligere i høst.
Les sniktitten på den kommende Final Fantasy XIV-utvidelsen »

Siste fra forsiden