Final Fantasy XIV: Endwalker

Final Fantasy XIV: Endwalker-lanseringen utsatt med to uker

Spillsjef Naoki Yoshida tar på seg all skyld.

Square Enix

Den neste utvidelsen for Final Fantasy XIV – kalt Endwalker – kommer likevel ikke 23. november. I stedet har Square Enix sett seg nødt til å utsette lanseringen med to uker, til 7. desember.

Final Fantasy XIV har vokst seg veldig populært det siste året.
Square Enix

Utsettelsen ble bekreftet lørdag via spillets nettsider. I et åpent brev til spillere legger spillsjef Naoki Yoshida seg langflat, og tar på seg det fulle ansvaret for forsinkelsen.

– Det er flere årsaker til denne utsettelsen, men ettersom det er jeg som styrer alle aspektene ved spillet, er det jeg som må ta på meg ansvaret. La meg beklage på det sterkeste til våre spillere, våre Warriors of Light i hele verden, som har gledet seg til lanseringen av Endwalker. Jeg er oppriktig lei meg, skriver Yoshida om det som tross alt bare er en to ukers utsettelse.

Videre forklarer spillsjefen at utsettelsen ble nødvendig for å sørge for at alt fungerer som det skal og at kvalitetsnivået er der teamet vil ha det. Dette blir Final Fantasy XIVs hittil største utvidelse, og følgelig er det også mye som skal på plass.

Vi testet Final Fantasy XIV: Endwalker nylig, og vår egen Audun Rodem satt igjen med store forhåpninger for utvidelsen.

– Etter et godt knippe timer med vandring i en – forståelig nok – folketom variant av noen av områdene er det til syvende og sist konteksten rundt jeg gleder meg til. Jeg gleder meg til å finne ut mer om hva som har skjedd med Garlemald, og hvordan fornekterne i Sharlayan skal fortsette å holde seg på sidelinjen av det som virker å være en slags apokalypse for Eorzea.

LES OGSÅ: Her er de første detaljene om Final Fantasy XVIs verden og figurer »

Siste fra forsiden