Square Enix vil lage flere nyversjoner av gamle spill

– Vi vil la fans gjenoppleve fortiden med ny teknologi, sier utgiveren.

Square Enix

Square Enix publiserte denne uken en ny årsrapport som blant annet presenterer utgiverens inntekter og høydepunkter for året som gikk. I rapporten legger Square også frem sine planer for fremtiden, og det første punktet på listen er å lage flere nyversjoner av gamle spill.

Utgiveren har lansert en rekke oppussede versjoner av spillene sine i løpet av de siste årene, men fremover skal det ikke bare handle om å pynte på grafikken her og der. Som med det kommende Final Fantasy VII Remake vil Square pusse opp noen av de beste spillene sine på måter som møter kravene som stilles av det moderne spillmarkedet.

På denne måten håper de å levere spennende opplevelser for både nye og eksisterende fans:

Hvilke gamle Square Enix-spill ønsker du deg nyversjoner av?
Square Enix

– Vi ønsker at våre langvarige fans skal nyte å gjenoppleve fortiden med en fersk følelse som bare nyere teknologi kan by på, samtidig som nye kunder får kose seg med spillene som om de var splitter nye, heter det i rapporten.

I tillegg til å utvikle nyversjonene for nyere konsoller og mobile plattformer lover Square også utforske muligheten for å lage VR-utgaver av gamle spill.

Nye spill og samarbeidsprosjekter

Selskapets fremtid skal imidlertid ikke bare handle om å gjenoppleve fortiden, og i rapporten diskuterer de også planer for å lage helt nye spill. I håp om å etablere nye, vellykkede spillserier vil Square øke innsatsen for å utvikle spill som byr på spennende og annerledes innhold.

For å kunne stille sterkere i det svært konkurransedrevne markedet vil de i tillegg aktivt gå inn for å samarbeide med andre utviklere. De virker ikke å ha noen konkrete planer foreløpig, men skriver at de er åpne for alt fra mindre samarbeidsprosjekter til større forretningsallianser.

Veien til Final Fantasy VII Remake var lang.
Se vår oppsummering av 15 år med rykter, håp og skuffelser »

Siste fra forsiden