Star Citizen-topp forlater prosjektet

– Påvirker ikke utviklingen, forsikrer Cloud Imperium Games.

Cloud Imperium Games

Star Citizens sjefsprodusent, Alex Mayberry, har forlatt Cloud Imperium Games, bekrefter utvikleren. I en uttalelse til Gamespot forteller en talsperson at Mayberry av personlige årsaker forlot studioet i juni, men forsikrer om at det på ingen måte har påvirket utviklingen av spillet.

Mayberry ble hentet inn til prosjektet i fjor etter å ha jobbet for Blizzard i nesten ti år. Med lang erfaring fra spill som World of Warcraft og Diablo-serien var han en av Cloud Imperium Games’ mest profilerte ansatte, og var ansvarlig for å overvåke utviklingen av alle Star Citizen-modulene.

Utsatt FPS-modul

Star Marine er utsatt på ubestemt tid.

Nyheten om Mayberrys avgang kommer kort tid etter at spillsjef Chris Roberts annonserte at Star Marine – Star Citizens FPS-modul – er utsatt på ubestemt tid. Modulen skulle etter planen lanseres tidligere i år, men ifølge Roberts støtte utviklerne på en rekke tekniske problemer som først måtte ordnes opp i.

Cloud Imperium Games har lagt stor vekt på å være åpne med fansen gjennom utviklingen av Star Citizen, men da Star Marine ikke dukket opp som planlagt ble det unormalt stille fra utvikleren. I et lengre brev til spillets fans tok Roberts selvkritikk for mangelen på kommunikasjon om FPS-modulens problemer, og han lovet mer åpenhet fremover:

– Det vil dukke opp problemer som det blir vanskelig for oss å løse, og vi vil aldri være i stand til å forutse disse med sikkerhet. Men jeg lover at vi vil informere om alt som skjer, og vi vil ikke slutte å arbeide med spillet før alt er gjort riktig, skrev Roberts.

Andre moduler er lansert allerede.
Star Citizen har fått racingmodus »

Siste fra forsiden