Stardew Valley

Stardew Valley avslutter året med en svær oppdatering

Introduserer lokal flerspiller og gårdsdrift på stranden.

ConcernedApe

Stardew Valley, det koselige spillet om å drifte sin egen gård, har akkurat fått en omfattende oppdatering. «Update 1.5», som soloutvikler Eric «ConcernedApe» Barone kaller den, introduserer en haug med nytt innhold, og er gratis for alle som eier spillet på PC.

Sofaflerspiller og ny gård

Det blir ikke like lett å gro frukt og grønt i sanden.
ConcernedApe

I et innlegg på spillets nettsider går Barone så langt som å kalle utvidelsen «den største ladningen med nytt innhold som har kommet til spillet siden lansering». Her er det mye å ta tak i, men kanskje de største nyvinningene kommer i form av en ny gård på stranden og muligheten til å spille lokal flerspiller på samme skjerm.

«Beach Farm» er den nye gårdsopplevelsen, som ifølge utvikleren er ment for erfarne spillere. Som navnet tilsier ligger gården plassert på en strand, der man for eksempel ikke kan installere sprinkleranlegg for å vanne. På bildet til høyre kan du se hvordan den nye strandgården ser ut.

De som vil spille lokal flerspiller med venner – på stranden eller på en av de andre kartene – kan gjøre det ved å bygge en hytte på gården sin. Denne rommer opptil tre venner, som kan bli med på moroa ved å koble ekstra håndkontrollere til PC-en.

Den nye «Advanced Game Options»-knappen åpner for større tilpassing av opplevelsen.
ConcernedApe

Starter man en ny gård kan man gå inn i den nye menyen for «avanserte innstillinger», der man blant annet kan velge å begynne med flerspillerhytta allerede bygget. Via menyen kan man også tilpasse opplevelsen på en rekke andre måter, ved for eksempel å introdusere mer variasjon til ressursene man finner.

Ellers lokker oppdateringen med nye figurer å treffe på, nye mål å jage, ender som kan svømme, stoler man kan sitte i og mye mer. Du kan gå gjennom en fullstendig liste over endringer på spillets nettsider.

1.5-oppdateringen kommer til konsoll og mobil en gang på nyåret, men mer nøyaktige slippdatoer er ikke satt.

Flerspillerfenomenet Among Us får også en ny oppdatering snart.
Spillets neste kart introduserer helt nye mekanikker neste år »

Siste fra forsiden