Steam i stua

Valve vil at du skal spille PC-spill på fjernsynet.

Den digitale distribusjonskanalen Steam har vært en vanvittig suksess for amerikanske Valve, som stadig jobber med å utvide tilbudet sitt. Nå har de annonsert noe som kalles Big Picture-modus, som ser ut til å være et forsøk på å sparke konsollene ut av stua.

Med Big Picture-modus skal Steam og Steam-spill bli skreddersydd bruk på fjernsynsapparatet i stua. Det skal blant annet bli mulig å kontrollere Steam-systemet ved hjelp av håndkontroller, og det ser også ut som Valve ønsker å implementere standardisert håndkontrollerstøtte for spill som lanseres på systemet.

– Våre partnere og kunder har bedt oss om å gjøre Steam tilgjengelig på flere steder. Med introduksjonen av Steam på Mac, og snart i Portal 2 for PS3, har vi gjort det. Med Big Picture-modus vil du kunne spille PC og Mac-spill på enhver TV eller monitor i huset, sier Valves markedsføringsmann Doug Lombardi.

Big Picture Mode er en av Steam-nyhetene som skal presenteres på årets Game Developer Conference. Steam har visstnok hatt sitt største år noensinne (systemet har blant annet passert 30 millioner brukerkontoer), og Valve legger stadig til nye funksjoner.

Siste fra forsiden