Feature

Reisebrev: Gamescom, dag 0

Stille før stormen

Det sitrer, renner og svir. Gamer.nos utvalgte er ute på tur igjen.

KÖLN (Gamer.no): Ja, folkens. Da er det klart for en rykende fersk spillmesse. Denne gangen er vi på plass i Köln, og på den andre utgaven av Gamescom. Selv om det ikke er lenge siden vi var på E3 i Los Angeles, vet vi at det er mye nytt som presenteres i det som har blitt verdens største arrangement av denne typen. Lasse, Øystein og jeg vil i hvert fall gi jernet for å servere deg alt som er verdt å vite fra Rhinens bredder.

Köln by night, med mobilkamera. (Foto: Mikael H. Groven/Gamer.no)

Flisa snur?

Så var har skjedd på reisedagen? Vel, det har gått overraskende slikemykt. Tysk effektivitet ser endelig ut til å gjøre seg (litt) gjeldende igjen. Lasse og jeg møttes relativt tidlig på Lillestrøm stasjon. Lasse har en liten svakhet for sterk drikke i litersporsjoner på lørdager, så (ikke overraskende) ble den avtalte oppmøtetiden forskjøvet betydelig. Uansett nøt vi noen timer i solen (også kalt skyggen, under parasoll) i stasjonsbyen, før vi slang oss på flytoget til Norges stolte hovedflyplass.

Der hang Øystein med sin signalrøde Prince i kjeften, og kunne fortelle om fem timer i solen med Pixeljunk Monsters – den fryktede nattbussturen fra Førde var over, da var det på tide å eksponere legemet for sol og PSP Go. Gjengen var samlet, og turen til utgangen gikk fort, i det hele tatt har det meste gått veldig raskt i dag. Også da vi landet i Tyskland.

Etter en noe turbulent touchdown i Düsseldorf fant vi imidlertid ut at alle tog i regionen var rundt én time forsinket på grunn av et eller annet. Ikke uventet, men takket være vår tysktalende kollega Kjersti fra Spillverket fikk vi kastet oss rundt på et tog til byen – som til slutt ga oss en overgang rett til Köln sentrum. Herlig!

Hjem, kjære hjem

Tre trøtte typer kunne konstatere at fjorårets hotell fortsatt holder mål, og vel så det, og enkelte fikk spylt av seg skiten som hadde lagt seg på kroppen i løpet av helgen. Planen videre var krystallklar, den faste indiske restauranten Jaipur ble vårt punktum for kvelden. Her kan man på finurlig vis sitte ute, samtidig som inne, i det som best kan beskrives som en bunker dekket av persienner i regnværet. Vi elsker dette stedet, og våre indiske venner skuffet ikke i kveld, heller.

Det er alltid meget bra stemning på Jaipur. (Foto: Mikael H. Groven/Gamer.no)

Lasse kjørte på med brennhet Lamb Vindaloo, jeg var litt mer konservativ, mens Øystein kjørte helvegetar. Bortsett fra neseblod og sporadisk hårtap virket det i hvert fall som at alle nøt sine retter. De rensket meget godt opp i systemet. Og skål for Popadoms, folkens! Selv om de sprø lefsene ikke er av de aller beste på Jaipur, er denne førsnacken helt obligatorisk på denne typen buler.

Akkurat nå planlegger vi morgendagen, starten på det som heter Game Developers Conference Europe. Vi gleder oss stort, men mandagen blir nok antagelig ganske rolig. Det er bare å garantere dere at denne uken vil servere oss mengder med interessant spillnytt, fra både annonserte stortitler og et par overraskelser.

Dag 0 tok oss kanskje ikke med storm, men her er det mye å se frem til. Vi tre som har reist ned setter stor pris på hjemlig interesse, og ser frem til å gi dere det aller ferskeste fra Gamescom. Gamer.no skal kort sagt gi deg Norges aller beste dekning fra messen i Köln!

Vi preikes!

Siste fra forsiden