Nvidia RTX 3090

Stjal RTX 3090-kort til en verdi av tre millioner kroner

40 esker med skjermkort ble knabbet fra kinesisk fabrikk.

3090
Nvidia

Akkurat som med spillkonsoller har skjermkort blitt meget vanskelig å få tak i dette året. At flere hundre kort forsvinner før de i det hele tatt legges ut for salg hjelper selvfølgelig heller ikke på situasjonen, og det var nettopp det som skjedde i Kina på mandag.

Et parti med skjermkort av typen Nvidia RTX 3090 forsvant helt sporløst fra fabrikken til kortprodusent MSI. Totalt kom tyvene seg unna med 40 esker med kort, med en samlet verdi på nesten tre millioner kroner.

Som nettstedet Tom's Hardware forteller har MSI overvåkningskameraer ved fabrikken og grundige inspeksjoner av lastebiler som går ut og inn. Disse tiltakene fanget riktignok ikke opp tyveriet, og selskapet tror derfor at det var en ansatt ved fabrikken som står bak.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

MSI har utlovet en dusør på 133 000 kroner til de som kan komme med opplysninger som fører til en oppklaring i saken. Selskapet lover også å vise nåde dersom en eller flere av gjerningspersonene melder seg og hjelper til med å få tilbake kortene.

Vi tok en kikk på RTX 3090 tidligere i år, og lot oss imponere av hva kortet leverer. Som hardware-sjef Mikkjell Lønning kommenterte er prisen riktignok hakket for høy for mange, med lite valuta for pengene sammenlignet med lillebror RTX 3080.

LES OGSÅ: Skjermkort til 19 000 er ikkje nok for nye Assassin's Creed »

Siste fra forsiden