Blogg

Stjerneaften på Wembley, eller?

Alle tror at Champions League-finalen blir en kjempefest.

I kveld er det endelig klart for finalen i Champions League. På Wembley. Mellom Barcelona og Manchester United.

Det er ingen tvil om at det er fortjente finalister. Begge lagene har vært uhyre stabile i år, både i liga og Europa. United har virket trygge og solide hele veien, mens Barcelona gang etter gang har vist frem herlig angripsspill.

Derfor er det selvsagt store forventninger til finalen. Dette blir en knallkamp, sier de. Et fyrverkeri litt nord for den engelske hovedstad.

Jeg tviler ikke på at det blir en spennende kamp, et oppgjør med haugevis av nerve. Men jeg tror ikke den blir spesielt penspilt. United vet hvordan man skal ta ut Barcas småspill, deres sjanse ligger i et øyeblikks utenomjordisk magi – da gjerne fra trollmannen Lionel Messi.

Får katalanerne et tidlig mål, kan mye være gjort. Drøyer scoringen, tror jeg United trekker det lengste strået. Slik sett er dette en kamp det er umulig å spå utfallet av. Personlig drister jeg meg til å forutse at oppgjøret går til straffer. Dette avgjøres ikke før langt ut på kvelden.

Jeg er så heldig at jeg får jobbe med disse sendingene, som frilansreporter for Viasat. Så da får du unnskylde reklamen, men kampen sendes på tre kanaler i kveld, Viasat 4, Viasat HD og Viasat 3D. Få med deg sistnevnte, om du har sjansen. Produksjonen på dette feltet har tatt seg opp, og under finalen tror jeg vi får se teknologien fra sin beste side.

Uansett, kos deg med oppkjøringen fra klokken 19.00. Dette blir tett, spennende og intenst. Hvem tror du vinner?

PS. Visste du at det er tre år siden en europeer putta i en Champions League-finale? Det var Frank Lampard jr., for Chelsea mot United i 2008.

Siste fra forsiden