EA dekker VM i fotball

Større og bedre

Spillgiganten har kunngjort 2010 FIFA World Cup South Africa.

Siden de snappet opp FIFA-lisensen i 1997 har Electronic Arts sluppet en VM-utgave av sin populære fotballserie til hvert verdensmesterskap. Nå går det mot VM i Sør-Afrika, og utgiveren er selvsagt på plass med et tilhørende spill. Det betyr at fotballinteresserte spillere får hele to FIFA-titler fra EA i år, da den vanlige utgaven også er i rute.

Det endelige målet

2010 FIFA World Cup South Africa blir ikke bare en VM-versjon av fjorårets FIFA 10, men får en haug med små og store forbedringer. Simon Humber fra EA har snakket med Gamespot om endringene, og avslørt alt fra grafiske oppdateringer til finpussing av mekanismene. Spillet har alle 199 nasjonene som deltok i kvalifiseringen til årets mesterskap.

For å skape ekte VM-stemning har publikum fått mer å gjøre. Nærbilder kan vise dem fortvilt eller overlykkelig avhengig av hvordan deres lag gjør det, og de går i passende patriotisk kledning mens de holder opp flagg og lignende symboler for å vise støtte. EA skryter også av en nydelig, ny gressmate.

Både lagkameratene dine og motstanderne skal være smartere og ha bedre oversikt over hva som skjer i kampen. Datastyrte lag har også mentalitet som påvirkes av hvor i verden de spiller. Humber nevner som eksempel at Nord-Irland gjør det bra hvis de får spille på Windsor Park, men blir svakere på bortebane. Geografiske forhold kan også avgjøre hvor godt et lag spiller. Tvinges et lag til å spille i en høyde de ikke er vant med påvirkes utholdenheten til spillerne.

Andre endringer inkluderer pasninger med hode og skulder, smartere målvakter og mindre sjanse for at datastyrte motstandere scorer på frispark. Humber lover også en del andre nyheter han foreløpig ikke har lov til å avsløre.

Sekt eller supportere?

Vis din patriotisme på nettet

Spilling over nett er en viktig del av 2010 FIFA World Cup South Africa, og EA jobber med å gjøre det hele så enkelt som mulig. Når du logger på skal du automatisk få en motstander å spille mot, men EA har ikke tenkt å inkludere et system som skiller gode og dårlige spillere.

I stedet oppmuntrer de gode spillere til å velge dårligere lag for å tjene poeng. Jo svakere et land er, jo mer poeng får det for å vinne i nettbaserte kamper. En egen rankingliste viser hvilket land som har mest poeng, og EA håper på kniving blant fotballfrelste som vil ha sitt land på topp.

2010 FIFA World Cup South Africa slippes på PlayStation 3, Xbox 360, PSP og Wii 29. april, i god tid før det virkelige mesterskapet starter i juni.

I morgen reiser Gamer.no til Stamford Bridge i London for å teste spillet, og vi kommer med en fyldig rapport i nær fremtid.

Siste fra forsiden