Stortitler får oppfølgere

Batman: Arkham Asylum 2 og The Force Unleashed 2 annonsert på årets Spike-prisutdeling.

Spillkanalen Spike avholdt sin årlige spillprisutdeling på lørdag. I tillegg til at spill fra året som har gått ble hyllet var showet også fremtidsrettet, en rekke ferske trailere fra kommende spill ble vist.

Blant disse var det også duket for noen helt ferske annonseringer. Både det svært gjennomførte Batman: Arkham Asylum og det spennende om enn litt mangelfulle Star Wars: The Force Unleashed fikk annonsert oppfølgere i sammenheng med prisutdelingen.

Lynvingens snarlige retur

Batman Arkham Asylum er Rocksteadys første virkelig store prosjekt, og dette tegneseriespillet tok de fleste av oss på senga på sensommeren. Spill basert på tegneserier har kanskje ikke hatt så gjennomgående lav anseelse som filmspill har, men det er ingen underdrivelse å si at forventningene til gamere flest var så som så.

Spillet oppfylte derimot så det suste, og blir stadig trukket frem som et av årets aller beste spill, og det beste tegneseriespillet gjennom tidene. En oppfølger var i høyeste grad forventet, men at den skulle bli annonsert så kjapt er kanskje overraskende for mange.

Traileren røper at Jokeren vil dukke opp igjen, selvsagt. Den anarkidyrkende klovnen later også til å være i noe redusert tilstand. Er det hans sammenstøt med Batman på galehuset som fortsatt preger ham? Flere andre skurker ser ut til å vende tilbake sammen med Jokeren, deriblant narrens helgale elsker Harley Quinn.

Utover detaljer som eventuelt røpes i denne teaseren vet vi lite om oppfølgeren. Kunnskapsrike fans av tegneserien vil utvilsomt dissekere snutten og avsløre det som måtte ligge skjult ”mellom linjene”. Ryktebørsen har allerede gått ut med påstander om at det er tydelige hint i teaseren om at godeste herr Two-Face vil gjøre en opptreden i spillet – uten at undertegnede selv så noe til det.

Den etterfølgende svært sparsomme pressemeldingen slår fast at det heldigvis er Rocksteady som står for utviklingen av oppfølgeren. Pressemeldingen sier ingenting om lanseringsdato, men i det minste lover utviklerens representant at spillet vil være den mørke ridder verdig.

Bruk kraften, Stjernedreper

Den andre store annonseringen som fulgte med Spike sitt opplegg er oppfølgeren til fjorårets Star Wars: The Force Unleashed. Dette spillet var kanskje sterkt i kraften, men uinspirert nivådesign og for lite variasjon gjorde at spillet fikk en noe lunken mottakelse, superkule Jedi-krefter eller ei.

Det var likevel ikke til å skyve under teppet at konseptet hadde potensiale. Fortellingen om Darth Vaders hemmelige lærling var spennende for oss Star Wars-religiøse, spesielt siden George Lucas selv hadde gitt sitt ja til den skapelsen av den helt nye supermektige lyssverdmesteren.

Nok en gang har vi få detaljer å gå ut fra, men The Force Unleashed 2 skal være en kronlogisk oppfølger, satt til tiden etter det første spillet.

Denne teaseren er som vanlig nokså kryptisk, men det er ganske tydelig at både den mørke og lyse siden av kraften preger den unge Starkiller, selv etter å ha gjort opprør mot sine tidligere mestere. Hvordan oppfølgeren har omgått forgjengerens ganske – med frykt for å røpe handlingen – definitive slutt kommer ikke frem i dette kliipet. Det som er sikkert er at Starkiller har et ganske så gigantiske utyske å ta seg av.

Star Wars: The Force Unleashed 2 skal etter sigende lanseres i 2010.

Siste fra forsiden