Strategiperlen Distant Worlds lanseres på nytt

Det kritikerroste spillet oppdateres og lanseres i samlepakke.

Matrix Games

Et av de mest spennende strategispillene fra de senere årene er Distant Worlds, et dynamisk og unikt romstrategispill der du skal bygge imperium i en verden som stadig er i forandring.

I tiden som har gått etter at spillet opprinnelig kom ut, har det fått flere ekspansjoner som har utvidet konseptet betraktelig.

Ja, spillet ser fortsatt nokså skremmende ut. (bilde: Matrix Games).

Men i tillegg til å gi etablerte spillere nye utfordringer å bryne seg på, har de nok også vært med å gjøre det vanskeligere for nye spillere å ta sjansen på spillet. Når man må betale nesten 900 kroner for «hele opplevelsen» kan det nok være mer fristende å se seg om etter et annet spill i stedet.

Alt samles i én pakke

I mai endres heldigvis situasjonen. Da lanseres Distant Worlds: Universe, en ny versjon av spillet som inkluderer alt innholdet fra originalen og de tre ekspansjonene.

Men klarer du Football Manager bør vel dette også gå greit. (bilde: Matrix Games).

I tillegg vil den nye versjonen av spillet lanseres med redigeringsverktøy som skal gjøre det lettere for spillerne å skape eget innhold og skreddersy spillopplevelsen. Disse verktøyene skal være svært lette å bruke, slik at selv nybegynnere kan komme i gang med skapelsesprosessen.

Universe vil også inkludere et nytt scenario satt til oldtidens galakse, der spillerne får tilgang på ny og kraftig teknologi, som blant annet muligheten til å bygge romskip som kan ødelegge hele planeter.

Distant Worlds Universe skal etter planen lanseres i mai. Selv om utgiverduoen Matrix Games og Slitherine nylig har gjort sitt inntog på Steam, med en skreddersydd utgave av det kritikerroste, Panzer General-aktige strategispillet Panzer Corps, har de ikke annonsert noen Steam-planer for Distant Worlds Universe.

Siste fra forsiden