Romvesen-angrep på jorden

Strategisk krig mot utenomjordiske

Xenonauts har latt seg inspirere av klassiske X-Com.

I forrige uke ble det bekreftet at 2K Games jobber med XCOM, et førstepersons skytespill med en strategisk kjerne.

Et av få bilder fra Xenonauts (toppbildet er fra originale X-COM).

Det opprinnelige X-COM, som i Europa het UFO: Enemy Unknown, var imidlertid noe helt annet. Det var en spennende blanding av strategi og turbasert taktikk, hvor spilleren måtte organisere menneskenes forsøk på å forsvare seg fra overlegne fiender fra det ytre rom.

Nå har en uavhengig utvikler kunngjort Xenonauts, et strategispill i samme stil som originale X-COM. Her leder du en internasjonal organisasjon som må forsvare planeten mot romvesener. Du må bygge opp baser, balansere budsjettene, forske på utenomjordisk teknologi og sørge for at soldater og køretøy er velutrustede og i god stand.

Når du kommer i konflikt med invasjonsstyrkene fra rommet, må du selv ta over komtrollen. På bakken får du turbasert taktikk, og luftkamp avgjøres i sanntid. Oppdragene genereres automatisk, og er forskjellige hver gang du spiller.

Utviklerne ønsker å påpeke at Xenonauts ikke er noen oppfølger til X-COM, og heller ikke noen nyversjon. De legger imidlertid ikke skjul på at de har hentet inspirasjon fra klassikeren, som hele teamet elsker.

Spillet kommer i utgangspunktet kun til PC, men versjoner til andre formater vil vurderes nærmere lansering. Planen er at spillet skal utgis litt før jul i år.

Siste fra forsiden