League of Legends / Telenorligaen

Strategiske motpoler møtes i ukens toppkamp i League of Legends

Celestial Gaming mot BX3 i Telenorligaens andre runde.

Celestial Gaming/BX3/Riot/Gamer.no

Høstens sesong av League of Legends i Telenorligaen startet opp forrige helg, og første runde ble avsluttet med et forrykende oppgjør mellom Celestial Gaming og Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb.

Sebastian «Boffen» Gsell i Celestial Gaming.

Lørdag 5. september blir vi servert nok en toppkamp. Da møter Celestial Gaming laget som vant det ordinære seriespillet i våres: BX3 Elektroniske Sportsklubb.

Sjekk oppdaterte tabeller for Telenorligaen her »

Celestial: – Vår Bot Lane kan bli den sterkeste i ligaen

De mørkeblå åpnet sesongen med et 1-1-resultat mot Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb, og Celestial viste en enorm viljestyrke i kamp nummer to da de vant etter å ha mistet begge Nexus-tårnene.

I den første kampen i dette oppgjøret forsøkte de seg på en «lane swap», som er strategi der et lag velger å sende sin Bot Lane til motsatt side av kartet, altså Top Lane. Til tross for at de tapte denne kampen, førte eksperimentet til at de skaffet seg en tidlig ledelse.

Sondre «Tivity» Afdal i BX3.

– Vi har jobbet med det samme som i forkant av kampen mot Lions, og kommer til å bruke «lane swaps» dersom vi ser på det som nødvendig, forteller kaptein Sebastian «Boffen» Gsell i Celestial Gaming til Gamer.no.

BX3 med Sondre «Tivity» Afdal i spissen mener på sin side at de vil klare å takle slike utfordringer på en utmerket måte:

– Av det jeg har sett så er vi det klart sterkeste «lane swap»-laget i Telenorligaen, sier kapteinen.

Kampen mellom Celestial og BX3 blir et møte mellom to lag som stilistisk ønsker å fremstå på to ganske forskjellige måter. Celestial lenge hatt sin store styrke i lagspillet, og har vært mer komfortable enn de fleste i kamper som varer lenge. BX3 er på sin side et lag som ønsker å spille aggressivt, og som stoler på at sterke enkeltspillere skal skal skape fordeler tidlig i spillet.

RUNDE 2 AV LEAGUE OF LEGENDS I TELENORLIGAEN SPILLES SLIK:

Vis mer

myXMG mot Jevo
5. september klokken 18:00

Celestial Gaming mot BX3
5. september klokken 18:00
(vises på GamerTV)

Oslo Lions mot Nix
6. september klokken 18:00

nDurance mot SupaGoatSmuggla
6. september klokken 18:00
(vises på GamerTV)

Dette gjenspeiler seg også i svaret Gamer.no fikk fra «Tivity» på spørsmål om BX3s styrker:

Les også
Toppkampen endte uavgjort

– Vi vil spille en aggressiv stil som baserer seg på at vi er individuelt sterkere enn de andre lagene i Telenorligaen.

Dette er også to lag som har styrker og svakheter i forskjellige posisjoner. I Top Lane har Celestial en spiller de kan stole på og BX3 en spiller som i langt større grad varierer i prestasjonene. Bildet er fullstendig motsatt i «Bot Lane», der BX3 til stadighet skaffer seg store overtak, og Celestial har nye spillere som fortsatt har mye å bevise.

Til tross for dette har «Boffen» bare gode ting å si om sine nye lagkamerater:

Se semifinalen mellom Celestial Gaming og BX3 fra vårsesongen.

– Jeg har troen på at vår nye Bot Lane kan bli Norges sterkeste! Jeg har spilt med «Prebz» før og han er et beist, og den nye supporten vi velger kommer til å være av samme kaliber, forklarer han.

BX3: – Tror vi vinner 2-0

BX3 viste på sin side at de virkelig mener alvor denne sesongen. Laget vant 2-0 mot myXMG, som var et av de bedre lagene forrige sesong (da kjent som Atraxy). Sondre «Tivity» Afdal, Mid Lane-spiller og kaptein for BX3, fortalte oss hvordan denne kampen har påvirket treningen i forkant av oppgjøret mot Celestial Gaming på lørdag:

– Kampen mot myXMG viste tydelig hvilke problemer vi har. Vi vil jobbe med kommunikasjonen slik at vi ikke taper unødvendig terreng til motstanderne.

Videre forteller han hvilke forventninger han har til kampen mot Celestial.

– Ut fra det jeg har sett virker Celestial svakere denne sesongen. Hvis vi spiller på vårt toppnivå tror jeg vi vinner 2-0, men vi kommer til å respektere motstanderen, forteller «Tivity».

CELESTIAL GAMING BESTÅR AV:

Vis mer

Thomas «MeIsYellow» Huang (Top)
Jakob «Jubel» Andresen (Jungle)
Sebastian «Boffen» Gsell (Mid)
Magnus «Cheezy» Hornnes (ADC)
Preben «Prebz» G. Bertheussen (ADC/Support)

BX3 BESTÅR AV:

Morten «Speed» Kjelsrud (Top)
Kristian «Lifting» Næsgaard (Jungle)
Sondre «Tivity» Afdal (Mid)
Jon Olav «Bigfatandblack» Holland (ADC)
August «Quixeth» Nyheim (Support)

Både Celestial og BX3 tror på seier denne helgen, og «Boffen» mener de har funnet seiersoppskriften:

– BX3 er et veldig sterkt lag, men vi kan slå dem gjennom bedre lagspill og kanskje noen ukonvensjonelle heltevalg, sier Celestial-kapteinen.

Stjernemøte i Mid Lane

Kampen mellom Celestial Gaming og BX3 Elektroniske Sportsklubb vil gi oss et av de største individuelle møtene denne sesongen. Begge lag har stjernespillere i Mid Lane, og begge lag er avhengige av at disse skal gjøre det bra for å vinne. Både «Boffen» og «Tivity» gleder seg til møtet, og deres uttalelser viser at de har mye respekt for hverandre:

– «Tivity» er en veldig sterk norsk Mid Lane-spiller, og jeg gleder meg til å spille mot ham!

– «Boffen» er en solid, passiv en mot en Mid Lane-spiller, men jeg tror jeg er bedre.

Kampen mellom Celestial Gaming og BX3 Elektroniske Sportsklubb ser du på GamerTV lørdag 5. september klokken 18:00.

Siste fra forsiden