Anmeldelse

Street Hoops

Black Ops Entertainment tar med tittelen "Street Hoops" basketballen tilbake til gata. Og der hører den kanskje hjemme? Street-basket er vel en temmelig utbredt sport, eller rettere sagt kultur, i statene. Å vokse opp på gata har sine traumatiske sider, og det er vel kanskje en slags trygghet å finne i gjengen på den lokale basketbanen.

Side 1
Side 2
Side 3

Uansett, street-basket er blitt seriøst, og utviklerne har absolutt forstått omfanget av denne kulturen. Street Hoops er basketball med en holdning; komplett med damer (populært kalt "hoes and bitches" i Hip-Hop-land), tatoveringer, ville frisyrer, og inneholder mer gull- og sølvtøy (som forøvrig kalles "blings") enn det finnes i smykkeskrinet til Dronning Sonja. Street Hoops tar som sagt basketballen tilbake til gata, og der er jo de fleste skitne triks lov. Nå skal ikke jeg late som jeg er en spesielt stor basketball-tilhenger, men jeg liker absolutt et sportspill nå og da. Et godt sportspill, vel å merke.

White men can't jump
Jeg kan se for meg alle de 14-årige guttene som sitter rundt i vårt nydelige land, med bukser ned på knærne, og capsen dratt så langt ned at man må fòres gjennom et hull foran over bremmen. Alt jeg kan si er at Street Hoops er spillet for dem. Street Hoops sparer ikke på Hip-Hop-elementene, og alt fra spillestiler til utstyr reflekterer det hardbarkede livet disse karene går gjennom. Med karene mener jeg formodentligvis legendariske gate-spillere (les gutter som har hatt litt for mye kokain i brusen sin), slik som "Hot Sauce", "Headache", "Main Event", og "1/2 Man 1/2 Amazing". Alle de profilerte spillerne i spillet er afro-amerikanske.

Dette reflekterer muligens på den kjente myten "white men can't jump". Bortsett fra å la deg spille på ulike måter, slik som turneringer og "shoot outs", kan du blant annet vedde på kampene du spiller, og på også den måten tjene penger til å kjøpe smykker, tatoveringer, nye hårsveiser, nye klær, og så videre. Spillet inkluderer en rekke kjente merkevarer, slik som "Fila", og gir deg stor frihet til å forandre på klærne og utseendet til dine spillere. Men er virkelig det særlig nødvendig i et basketballspill? Naturligvis er det et pluss, men når det føles som om mesteparten av fokuset ble lagt på akkurat dette, faller det raskt pladask og ender opp med å virke som en unødvendig egenskap. Likevel, spillere elsker slike ting, og jeg har god tro på at disse egenskapene vil falle i god smak til de ørten hundretusener av de tidligere nevnte 14-årige guttene.

Du har som sagt flere måter å spille på, hvor "Quick Start" er det naturlige valget når man skal prøve seg på banen for første gang. Du kan derimot også velge mellom "World Tournament", "Lord of the Court", samt "Half Court"- og "Full Court"-spill hvor du kan spille tre mot tre, eller en mot en. Slik som det ofte fungerer når man spiller på skolen, jobben, eller hvor det nå måtte være. I "World Tournament" reiser du rundtom, paradoksalt nok bare i USA (nok et eksempel på at amerikanerne tror at hele verden er innenfor deres egne grenser?), og spiller mot ulike lag. Pengene du tjener kan du, som tidligere nevnt, bruke på ulikt viss-vass som får spillerne dine til å se annerledes ut, eller du kan gamble, og dermed få pengene til å yngle.

I "Lord of the Court" skal du beskytte din side mot en strøm av motspillere som skal prøve å vinne over deg. Her kan du låse opp nye baner, samt filmer som du har tilgang til via hovedmenyen. I tillegg til alt dette har du muligheten til å lage din egen spiller - eller "baller" som Street Hoops kaller dem. Her du kan du stort sett gjøre hva du vil: velge kjønn, posisjon på banen, høyde, kroppsform, om vedkommende er venstrehendt eller ikke, hvordan vedkommende beveger seg, hjemby, portrett, og naturligvis et navn. Du kan videre putte poeng i forskjellige egenskaper til spilleren, poeng du kun har i en begrenset mengde, og som naturligvis koster "moolah".

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden