Anmeldelse

Street Hoops

Black Ops Entertainment tar med tittelen "Street Hoops" basketballen tilbake til gata. Og der hører den kanskje hjemme? Street-basket er vel en temmelig utbredt sport, eller rettere sagt kultur, i statene. Å vokse opp på gata har sine traumatiske sider, og det er vel kanskje en slags trygghet å finne i gjengen på den lokale basketbanen.

Side 1
Side 2
Side 3

Mange valgmuligheter
Før det bærer ut på banen kan du ta en titt i konfigurasjons-menyen, hvor du kan dille og dalle med stortsett alt. Det første du kanskje vil ta en titt på er vanskelighetsgraden, og til og med denne reflekterer spillets Hip-Hop-design; "Scrub", "Balla" og "G.O.A.T". Lykke til med å finne ut hva som er lett og hva som er vanskelig, hvis du er en av dem som ikke orker å åpne spillmanualen. Du kan også forandre forskjellige andre egenskaper slik som om du vil se navnene på spillerne, vibrasjon i Xbox-kontrollen, auto-save, og hva slags kamera-modus du vil spille med. Her kan du velge mellom et svært godt utvalg slik som forskjellige "End Views", "Classic", "Close Up", "TV-Style", og så videre.

Videre kan du forandre litt på spillereglene, om du vil prøve å gjøre det litt lettere å fordøye spillet. Her kan du stille på egenskaper slik som hvor lenge en halvtid skal vare, score-grense, samt kunne slå av og på regler slik som "Fouls", "Goaltending", "3 Seconds in Key", og så videre. Lyd-innstillingene gir deg også en rekke ulike valgmuligheter, slik som "Trash Talk" (les hvor mye dritt som skal komme ut fra gate-guttenes paihull), musikk, kommentarer, kontentum-lyd, publikum, og så videre. Her får du også tilgang til diverse treningsvideoer, noe som rett og slett er et "must" i dette spillet ettersom det finnes ørten hundre ulike knappe-kombinasjoner. Disse videoene går gjennom alle ulike angreps- og forsvarsteknikker, og en stemme (naturligvis også Hip-Hop-inspirert) forteller deg hvordan du skal utføre disse, og viser deg i tillegg en oversikt over Xbox-kontrollen. Veldig bra!

Street Hoops er ikke som andre basketballspill; i tillegg til å ha relativt legitime triks å utføre, kan du beskjeftige deg med en rekke triks som ville fått bestemoren din til å rynke på nesa. Det finnes en rekke ankel-brekkende triks, og du kan for eksempel utføre en "foul" med vilje. Du kan rett og slett løpe opp bak en spiller og dytte til ham såpass hardt at han faller ned med ansiktet først. Da er ballen fri, og det er om å gjøre å hoppe etter den. Å gjøre dette på hard asfalt har naturligvis sine følger, men som karene på banen sier; "this is street-ball!". Som sagt, spiller inkluderer et hopetall av ulike knappe-kombinasjoner, og ulike handlinger er knyttet til alle. Her begynner det første problemet med Street Hoops; spillet er absolutte ikke arcade nok til å kunne nytes skikkelig.

Noen av knappe-kombinasjonene er helt på jordet, slik som å måtte holde inn Y-knappen og den sorte-knappen på samme tid for å utføre såkalte "ally-oops". Dette går nesten greit på den standarde Xbox-kontrollen, men å gjøre det på den nye kontrollen (Xbox Controller S), betyr at du må ta fingeren av stikka for å bruke begge hendene. Noen av triksene er ganske enkle å gjennomføre, spesielt dette med å drible seg forbi motstandere. Y-knappen kan trykkes og holdes inne på ulike måter, for dermed å drible seg forbi motstanderne på ulike måter. Du skyter ganske enkelt med B-knappen, og du kan sende ballen til andre medspillere ved å enkelt tilte høyre-stikka i den retningen du ønsker å sende ballen. Men dette er de enkle tingene, de fleste andre triks kan kreve irriterende knappe-kombinasjoner, og det finnes ganske enkelt for mange av dem. Av og til føles det som de ikke virker heller, og det tar oss videre til det neste negative poenget med Street Hoops.

Vanvittig AI
Spillet er for vanskelig. Enkelt og greit. Selv om du spiller på den letteste vanskelighetsgraden (som forøvrig er "Scrub"), er det rent umulig å hindre motstanderen i å score. Offensiven i Street Hoops er relativt bra; med enkle passninger, mulighet til å sende ballen uten store problemer, samt å kunne drible de fleste motspillerne i grøfta. Defansiven er fullstendig umulig. AI-en nærmest misbruker turbo-egenskapene sine, og fyker mot din kurv i en fart som hadde fått en politi-radar til å bryte ned for evig og alltid. Menneskets hjerne er ganske enkelt ikke konstruert til å kunne reagere så raskt, og utføre såpass mange knappe-kombinasjoner på så kort tid, at det er mulig å stoppe disse motstanderne.

Du skal liksom ha mulighet til å kunne drible ballen ut av hendene på motstanderne dine ved hjelp av X-knappen, men samme hvor mye du prøver på dette vil det ytterst sjeldent fungere. Dette er utrolig frustrerende. Om du så skulle være så heldig å ha en spiller akkurat i den løpebanen motstanderen kommer i på vei til din kurv, burde du ha en rettferdig sjanse til å få ballen ut av hendene til vedkommende. Samme hvor mye du går løs på X-knappen, eller hva som helst annen knapp, vil du stort sett aldri greie det. Det hele resulterer i et "nå er det min tur til å score"-gameplay, hvor hvert lag får sin mulighet til å score etter den andre har gjort det. Det blir sjeldent noe ekte ballspill, eller kamp på banen, og det ender som oftest i total frustrasjon over hvorfor AI-en kan være så overmenneskelig. AI-en gir deg stortsett ingen sjanser hvis du spiller på noe vanskeligere enn "Scrub".

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden