Anmeldelse

Street Hoops

Black Ops Entertainment tar med tittelen "Street Hoops" basketballen tilbake til gata. Og der hører den kanskje hjemme? Street-basket er vel en temmelig utbredt sport, eller rettere sagt kultur, i statene. Å vokse opp på gata har sine traumatiske sider, og det er vel kanskje en slags trygghet å finne i gjengen på den lokale basketbanen.

Side 1
Side 2
Side 3

Det går i bølgedaler
Grafikken i Street Hoops overlater mye til fantasien, selv om den ikke er direkte dårlig totalt sett. Banene er for det meste bra laget, og reflekterer det miljøet de befinner seg i, slik som California, New York, og så videre. Teksturene ser forholdsvis gode ut, og miljøet er relativt interaktivt slik som når du "dunker". Da bøyer hele kurven seg. Tilskuerne rundt banenen er fullstendig statiske. De ser ganske enkelt ut som pappfigurer, og de er fullstendig uanimerte. Ikke spesielt tilfredstillende når du greier å score et såkalt "money shot", da vil du jo egentlig se andre menneskers reaksjoner. Spillerne er absolutt velanimerte, med en rekke ulike animasjoner å skilte med. Du har for eksempel briefe-animasjoner når man har fått til en skikkelig bra scoring.

Likevel ser modellene ganske dårlige ut. Selv om det er en rekke ulike klær fra kjente produsenter å velge mellom, byr det på lite forskjeller på banen. Teksturene på modellene er svært dårlige, og ser upolerte ut. Lyden i Street Hoops er vel trolig en av oppturene spillet har. Musikken er svært bra, og er tilført av ekte musikere slik som Cypress Hill, DMX, Xzibit, Ludacris og Method Man. Med andre ord, en rekke kjente Hip-Hop-musikere. Her finner du omtrent 20 forskjellige sanger, men spillet gir deg også mulighet til å utnytte Xbox-ens soundtrack-egenskap. Lyden er jeg også ganske fornøyd med. Her hører du skrikingen av joggeskoene dine, ekkoet av ballen på ulike underlag, samt en rekke ulike utspill fra kommentatoren, som forøvrig er en kjent DJ fra Los Angeles, ved navn Big Boy. Kommentarene forsvinner likevel bort i intet, og man legger knapt merke til dem.

Multiplayeren gir spillet en sjanse. Spillet støtter opp til fire spillere, og du kan spille med de normale modusene slik som "Quick Start", "World Tournament" og "Lord of the Court". I "World Tournament" kan du for eksempel spille fire spillere på ett lag (som da danner hele laget) mot maskinen. Dette er likevel som alltid en dårlig løsning, ettersom AI-en fremdeles er overmenneskelig. Multiplayeren er vel bedre når du spiller mot hverandre, da dette liksom demper motstanden for hverandre og åpner for litt mer taktisk ballspill. Det er likevel kun i "Quick Start"-spillene dere kan spille mot hverandre, noe som er forholdsvis logisk. Jeg hadde det forholdsvis gøy med multiplayeren en periode, men man blir fort lei av å bare spille mot hverandre. Og når man så ikke kan dra i gang et "co-op"-spill fordi AI-en er for vanskelig, da faller mye av meningen med en god multiplayer vekk.

Konklusjon
Street Hoops gir deg mange valgmuligheter, men hva er egentlig vitsen med det når selve gameplayet er dårlig? Som et basketballspill fungerer det forholdsvis greit, med mange triks du kan utføre. Kontrollene er likevel irriterende, og tidvis frustrerende, noe som resulterer i at spillet blir mer pes enn gøy. AI-en drar spillet videre ned. Det er ikke det at den er dårlig, den er bare for vanskelig. Motstanderne beveger seg som olja lyn, trolig pågrunn av overivrig bruk av turbo-funksjonen, og du som en menneskelig spiller har sjelden mulighet til å reagere ordentlig, og stoppe et angrep. Det føles også som knappene ikke virker av og til, slik som når du skal prøve å ta ballen fra en motspiller.

Man skal da bruke X-knappen, men etter mine erfaringer er mulighetene for at du faktisk greier å utføre trikset, mindre enn sjansene for at Otto Jespersen og Kjell Magne Bondevik skulle bli grill-kamerater. Dette blir bare frustrerende, og hele underholdningsverdien svinner hen. Da hjelper det lite med muligheter til å kjøpe tatoveringer, smykker og nye hårfrisyrer. Gamblingen er en funksjon jeg satte pris på. Når du begynner å bli såpass dreven at du begir deg ut på turneringer, er det stilig å kunne satse penger på ulike kamper. Lydmessig er spillet bra. Kommentarene er litt trøtte, og man legger sjeldent merke til dem. Musikken er så bra som den kan bli i en tittel som spiller på Hip-Hop-konseptet, og skilter med flere store navn innenfor bransjen. Likevel, grafikken er sånn midt på treet, med forhodsvis gode animasjoner på spillerne, men med et statisk publikum og dårlige teksturer på modellene. Street Hoops bør du egentlig styre unna, da NBA-spillene har alt du trenger hvis du virkelig skal ha et godt basketballspill.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden