Styr PS3 med mobilen

Bare må du innom PS Store minst en gang i timen? Løsningen er snart her.

Sonys Aino-telefon vakte stor oppmerksomhet da den ble annonsert i slutten av mai. Selv om telefonen hovedsaklig er ment som en billig trykkskjerm-telefon, har den også blitt utstyrt med en rekke finesser som er særlig spennende for oss spillelskere.

Sony Ericsson Aino.

Nå nærmer lansering av telefonen seg med stormskritt. Aino er forventet i butikkene rundt oktober/november, og i den anledning har Sony sluppet litt ekstra informasjon rettet mot spillerne. Aino er den første telefonen i en trolig serie av flere telefoner i Sonys såkalte kommunikasjons- og underholdningssatsning. Telefonen vil tilby en rekke unike muligheter for å styre og kontrollere Playstation 3-konsollen: Sony lover at tilnærmet alt av konsollens muligheter skal være mulig å styre via telefonen – både lokalt og eksternt. Eksempelvis skal man kunne skru konsollen både av og på via telefonen, navigere gjennom XMB og ikke minst, bruke nettleseren på konsollen. I tillegg skal det også være mulig å benytte seg av konsollens Blu-Ray-spiller via telefonen, enten via Wi-fi eller 3G.

Kanskje mest spennende er muligheten for å besøke Playstation Store via telefonen, herfra kan man både kjøpe og laste ned spill til konsollen eksternt. Ergo kan man eksempelvis sørge for at Dirt 2-demoen er ferdig nedlastet og klar til du kommer hjem fra jobb. Sony lover at det skal være svært enkelt å benytte seg av konsollens funksjoner via telefonen, et enkelt knappetrykk på telefonen er alt som kreves for å starte applikasjonen som styrer konsollen. Derfra foregår styring av konsollen via telefonens tastatur og navigasjonsknapp.

Vil du vite mer om telefonen kan du lese Amobils sak om telefonen.

(Kilde: CVG.com)

Siste fra forsiden