Super Mario på mobil har fått slippdato

Blir gratis å laste ned, men fullversjonen koster en hundrelapp.

Nintendo

Super Mario Run, det aller første Mario-spillet laget for mobil og nettbrett, vil lanseres for iOS-enheter den 15. desember i år. Det melder Nintendo Norge i en pressemelding.

Slik fungerer Super Mario Run. (Video: Nintendo)

En prøveversjon av spillet blir gratis å laste ned fra App Store, som gir deg tilgang til deler av Super Mario Runs tre moduser. Liker du det du ser kan du deretter betale 109 kroner for å låse opp fullversjonen.

Super Mario Run blir tilgjengelig på iPhone, iPad og iPod Touch med iOS 8.0 eller et nyere operativsystem. En Android-versjon av spillet er foreløpig ikke annonsert.

Løp og hopp

Super Mario på mobil er et todimensjonalt plattformspill, der Mario løper automatisk mot høyre side av skjermen og spillere må trykke for å hoppe over fiender og hindringer og for å samle mynter.

Spillet består av tre moduser, kalt World Tour, Toad Rally og Kingdom Builder. World Tour spilles som et vanlig Mario-plattformspill, der målet er å komme seg gjennom brettet og nå flaggstangen. I Toad Rally konkurrerer du mot andre spillere om å få flest poeng, mens Kingdom Builder lar deg bygge opp ditt eget rike med gjenstander du samler opp fra de andre modusene.

Hvordan det hele fungerer kan du se i videoen ovenfor.

Nintendo-fans har kanskje dårlige nyheter i vente.
Rykter hevder at The Legend of Zelda: Breath of the Wild blir utsatt »

Siste fra forsiden