Arkadebilspill fra PGR-skaperne

Svi gummi igjen

Bizarre Creations jobber med et bilspill inspirert av Wipeout og Mario Kart.

For litt siden ble det kjent at et nytt motorsportspill ved navn Blur var under utvikling hos Bizarre Creations, som er kjent for den kritikkerroste Project Gotham Racing-serien. Nå har Blur blitt offisielt kunngjort av utgiver Activision sammen med en masse detaljer om spillet.

Det loves fotorealistiske biler som tar skade når det blir tøffe tak på asfalten og baner lagt til storbyer over hele verden, men dette betyr ikke nødvendigvis at Blur blir et spesielt realistisk spill. Bizarre Creations har nemlig hentet inspirasjon fra kampgladebilspill, og det blir spesialangrep til å slå ut motstanderen og styrke deg selv, inkludert miner, elektrosjokk og superakselerasjon.

Blur får en historiedrevet enspillerdel hvor du skaffer deg venner og fiender i mange ulike bilmiljør rundt om i verden. Avhengig av hvordan du takler de forskjellige løpene åpnes det nye utfordringer og muligheter.

Bizarre Creations satser også på en sterk flerspillerdel med opptil tjue spillere samtidig over nettet, eller fire kompiser i stua med delt skjerm. Det blir også mulig for spillere å danne grupper med egendefinerte moduser og regler.

– Vi har fulgt med i timen og oppdaget en flott mulighet til å ta det hele et skritt forbi tradisjonelle bilspill, og lage et spill som skal gjøre bilspill gøy igjen. Blur byr på en ny billspillopplevelse for alle, uansett hvor erfarne de er eller hvilken sjangere de foretrekker. Alt spillerne gjør i eller med bilene sine er et dramatisk adrenalinkick. Dette er skikkelig gøy, hevder Martyn Chudley fra Bizarre Creations i en pressemelding.

Blur slippes til PC, Xbox 360 og Playstation 3 i løpet av høsten.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden