League of Legends / Telenorligaen

Synes motstanderen har en dårlig holdning til Telenorligaen

Trener i nDurance mener spillerne i Riddle tar kampene i Telenorligaen useriøst.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Riot Games/Gamer.no

Det hersker liten tvil om hvem Norges to fremste League of Legends-lag er for øyeblikket. Riddle og nDurance har toppet tabellen siden seriestart, og de spilte mot hverandre i finalen av Telenorligaens vårsesong og i finalen av Digitality X. Før sesongen ble lagene spådd til å kapre de to øverste plassene på tabellen, og det ser ut til at spådommen kommer til å gå i oppfyllelse. I det vi går inn i femte runde av Telenoligaens høstsesong, er det duket for ett av ligaens største og mest beryktede oppgjør. Regjerende seriemester nDurance mot fjorårets finalist Riddle.

Kampen spilles mandag 26. september, klokka 20:00, og oppgjøret vil sendes direkte på nett, i følge sendeskjemaet. Resten av kampoppsettet kan du finne på Telenorligaens offisielle turneringssider.

Flere spillere har vært i begge lagene

NDURANCE BESTÅR AV:

Vis mer

Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Sondre «Tivity» Afdal (Mid)
Jon Olav «Bigfat» Holland (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

RIDDLE BESTÅR AV:

Simon «Slemp» Ellefsen (Top)
Tri Tin «k0u» Lam (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Nikolai «Mood» Martinsen (ADC)
Joachim «Accziz» Torsvik (Support)

Innbyttere:
Tore «Norskeren» Eilertsen (Support)
Dennis «Denden» Bui (Support)
Anıl «HolyPhoenix» Işık (ADC)

Det kom som en stor overraskelse for mange da Riddles tidligere kaptein og Jungle-spiller, Adrian «Dipzey» Kjellesvik bestemte seg for å forlate klubben til fordel for å bli Top Lane-spiller hos erkerivalen nDurance. Han er imidlertid ikke den eneste spilleren som har vært i begge leirer. Support-spiller Tore «Norskeren» Eilertsen forlot nDurance for å prøve lykken i Nord-Amerika, men er nå tilbake på norsk jord som en del av Riddle.

Da nDurance mistet sin tidligere Mid Lane-spiller, festet de blikket på Sander «Zhandia» Skogstad til å fylle tomrommet i laget. Etter en budrunde på opp mot 30 000 kroner, fikk de derimot et nei fra den britiske organisasjonen ExceL eSports. Britene har imidlertid latt Riddle få benytte seg av sin tidligere Mid Lane-spiller i Telenorliagen.

Top Lane-spiller i nDurance, Adrian «Dipzey» Kjellesvik sier til Gamer.no at han ser frem til å spille mot tidligere lagkamerater.

– Det blir veldig moro å spille mot Riddle, fordi jeg har jo spilt med noen av spillerne deres veldig lenge. Likevel tenker jeg ikke spesielt mye over at det er tidligere lagkamerater vi skal spille mot. Det blir nok mer spennende når vi spiller mot de i sluttspillet.

Synes motstanderen har en dårlig holdning til Telenorligaen

Etter at Riddle mistet Kjellesvik til rivalen, signerte de Jungle-spiller Tri Tin «k0u» Lam, som tidligere har spilt i LCS. Klubbeier i Riddle, Mohammed Barzinje kalte det en oppgradering, da han uttalte seg til Gamer.no. En som ikke lar seg skremme av Riddles spillerstall er trener i nDurance, Torbjørn Berg. Treneren forteller Gamer.no at han ikke ser på Riddle som en seriøs utfordrer til å kapre førsteplassen fra nDurance.

Trener i nDurance, Torbjørn Berg.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Vi er egentlig ikke så veldig redde for at Riddle skal overta plassen vår. Utifra det jeg har hørt om Riddle er at de ikke trener sammen som et lag og bare spiller Telenorligaen sammen, så ser iallfall ikke jeg på de som en seriøs utfordrer. Det skal likevel ikke mer til enn at vi har en dårlig dag, mens Riddle har en god dag, for at de skal slå oss.

Berg påpeker også at Riddle er det nærmeste en kommer til en utfordrer. Videre deler Berg sitt personlige syn på Riddle med Gamer.no.

– Helt personlig, og dette er kun min egen mening - ikke nDurance sin, synes jeg Riddle sitt League of Legends-lag har en ganske dårlig holdning til Telenorligaen. Alle som så forrige rundes kamp mellom Celestial Gaming og Ridde, kunne se at Riddle ikke tok kampen seriøst i det hele tatt. Ikke noe vondt ment mot Celestial, men Riddle skal vinne ti av ti kamper mot de hvis de spiller seriøst. Jeg synes det er ekstremt synd at de ikke tar serien mer seriøst enn de gjør for øyeblikket.

Les også
Knallhard kamp om siste sluttspillplass i Rocket League

Tidligere har Barzinje i Riddle sagt at hans lag er overlegne i ligaen når det kommer til nivå på spillere. Berg er uenig i utsagnet, og forteller til Gamer.no at han reagerer på at Riddle kaller seg for Norges beste lag, når de ikke har vunnet mot nDurance enda.

– For øyeblikket er Riddle helt klart topp to i Norge, uten å ta det spesielt seriøst. Tenk hvor gode de kunne vært hvis de hadde hatt fire-fem treninger i uka, som noen av de andre lagene i Telenorligaen har. Jeg reagerer også på at de kaller seg for Norges beste lag når du fortsatt ikke har vunnet en best-av-serie mot oss.

Også Kjellesvik mener det er stor forskjell på grad av seriøsitet i Riddle og nDurance, og forteller til Gamer.no at han har lett lenge etter seriøsiteten nDurance har.

Top Lane-spiller i nDurance, Adrian «Dipzey» Kjellesvik.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Det er mye mer seriøst i nDurance, i form av trener, satsing og motivasjon i tillegg til andre ting. Jeg setter pris på mitt opphold i Riddle, og jeg hadde det gøy, men det var mer på grunn av vår spillestil enn vårt samspill. Jeg synes det er bra å være så seriøse som nDurance, og det er noe jeg har sett lenge etter i Norge.

– Det blir feil å si at vi ikke tar Telenorligaen seriøst

Klubbeier i Riddle, Mohammed Barzinje benekter at hans lag tar Telenorligaens kamper useriøst, når han får høre hva nDGs trener, Torbjørn Berg synes om Riddle.

– Det vi gjør, gjør vi seriøst. Vi driver hele tiden på med å utvikle oss, og det blir feil å si at vi ikke tar Telenorligaen seriøst.

Norges største rivaler i League of Legends-scenen har en lang historie. Barzinje forteller til Gamer.no at gigantene i nDurance ikke alltid har vært like gode som de er nå.

Klubbeier i Riddle, Mohammed Barzinje.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Vi har vunnet over nDurance før, da selveste klubblederne var spillere i Altibox-ligaen. På den tiden var det sånn at nDurance aldri klarte å slå oss, men nå i nyere tid er det blitt litt omvendt.

Videre velger Barzinje å dra paralleller til fotballens klassiske oppgjør mellom Real Madrid og Barcelona - El Clásico, for å beskrive oppgjøret mellom Riddle og nDurance.

– Å slå nDurance betyr veldig mye for meg. Helt ærlig tror jeg at det er en marginal forskjell på League of Legends-lagene. Vi slår jo nDurance i Overwatch, så om vi hadde slått de i League of Legends, hadde det vært utrolig deilig. Hver gang vi spiller mot nDurance føles det ut som «El Clásico». Det gjør iallfall det for meg.

Vil denne kampen være en forsmak på høstsesongens finale?

– Vi får se. Jeg håper finalen består av oss og nDurance. Det er også det jeg tror folk flest vil se i en finale, sier Barzinje til Gamer.no.

Siste fra forsiden