Ta på deg ordførerhatten og gå løs på Cities: Skylines

Bybyggerspillet er gratis å spille frem til søndag.

Paradox Interactive

Paradox Interactive sparket onsdag i gang en gratishelg for Cities: Skylines på Steam. Frem til søndag kan alle som vil få utforske hva bybyggerspillet har å by på, til den nette sum av null kroner. Alt du må gjøre er å besøke spillets Steam-side og trykke på den grønne «Spill spillet»-knappen.

I Cities: Skylines kan du designe og drifte dine egne byer.
Paradox Interactive

I forbindelse med gratishelgen er prisen for Cities: Skylines også kraftig redusert. Spillere som ønsker å beholde ordførerhatten for alltid kan plukke opp fullversjonen til 50 kroner, en fjerdedel av spillets normalpris. Samtlige utvidelser og innholdspakker er også på tilbud frem til mandag 12. februar.

Reddet bybyggersjangeren

Cities: Skylines ble opprinnelig gitt ut i 2015, og har i ettertid fått mye av æren for bybyggerspillenes renessanse. I kjølvannet av EAs katastrofale Sim City-lansering hadde mange mistet håpet, men Paradox og utvikler Colossal Order leverte en solid opplevelse som gjenopprettet troen på sjangeren.

I løpet av sine første to år solgte Cities: Skylines over 3,5 millioner eksemplarer, og en jevn strøm av utvidelser har holdt interessen for spillet gående. Vår egen Gøran Solbakken var av dem som lot seg imponere av Cities: Skylines, som han kalte «et meget vellaget og velfungerende bybyggerspill»:

– Det er på mange måter akkurat det alle ventet på og håpet at SimCity skulle være når det kom. Hovedgrunnen til at det er så bra er at det er lite som tar fokuset bort fra kjernen i spillet. Det å planlegge og plassere ut veier, bygninger, strøm og vann er intuitivt og enkelt. Samtidig er det masse innhold å ta tak i, og den potensielle størrelsen til byen er enorm, konkluderte han i 2015.

Lyst til å mimre om bybyggersjangerens glansdager:
Les vårt tilbakeblikk på SimCity 2000 »

Siste fra forsiden