Take 2 kjøper Irrational Games

Folkene bak Freedom Force, System Shock 2 og SWAT 4 har nå blitt en del av Take 2-imperiet. I tillegg har Vivendi kjøpt High Moon Studios.

Irrational Games er en av de mer profilerte uavhengige utviklerne i USA, og har kritikerroste titler som Freedom Force, SWAT 4 og System Shock 2 på det imponerende rullebladet sitt. Nå har de blitt kjøpt av Take 2, også nylig kjøpte Firaxis Games. Pressemeldingen fra Take 2 forteller at nye Irrational-spill skal lanseres under 2K Games-logoen, og at studioet har flere spilltitler under utvikling.

Det første av disse er BioShock, et spill det knyttes svært store forventninger til. Dette er en "åndelig etterfølger" til System Shock 2, og kan best beskrives som en blanding av rollespill og skytespill, med et åpent gameplay hvor spillerens frihet er et nøkkelord. BioShock kommer til konsoll og PC tidlig neste år.

I et intervju med nettstedet GameCloud har Irrational-sjefen Ken Levine fortalt at Take 2 tilbød dem friheten til å fortsette som om de skulle vært en uavhengig utvikler, og jobbe med sine egne prosjekter uten særlig stor innblanding fra sjefene Take 2. En annen grunn til at Irrational lot seg friste av Take 2 sitt tilbud var at utgiveren er en av få store selskaper som tør å ta sjanser på nye spillkonsepter og franchiser.

En annen utgiver som har åpnet lommeboken i det siste er Vivendi Universal Games, som gikk til innkjøp av folkene bak skytespillet Darkwatch, High Moon Studios. Dette studioet begynte sin tilværelse som et internt utviklerstudio hos den japanske utgiveren Sammy, men sjefene i High Moon kjøpte studioet ut av Sammy før Darkwatch var ferdigutviklet.

Nå er High Moon Studios korte tid som uavhengig utvikler over, etter at de har akseptert et tilbud fra franske Vivendi Universal Games. De to selskapene samarbeidet allerede om et ikke-annonsert konsollprosjekt basert på en "stor lisens". High Moon-sjefen John Rowe forteller at de er glade for å bli en del av Vivendi, og at han tror oppkjøpet er positivt for studioets vekst.

Siste fra forsiden