Tårnaction, slåssing og ballonger

PSP Minis - del 2

Mer smågodt til PSP, for folk i farta.

Her kommer andre del av artikkelserien om PSP Minis. Hvis du gikk glipp av første del, finner du den her.

PSP Minis er små, enkle spill du kan laste ned direkte til PSP-en din. Spillverket forteller deg hvilke som gir valuta for pengene, og hvilke du trygt kan hoppe over.

Fieldrunners

Tower defence-sjangeren er etterhvert blitt godt etablert på mange spillmaskiner. Fieldrunners er et veldig tradisjonelt tower defence-spill hvor du må plassere ut tårn for å lage en labyrint, som forhåpentligvis klarer å gjøre kål på de mange bølgene med fiender som kommer marsjerende på hvert brett.

Det er hundre fiendebølger på hvert av de fem brettene, og selv på enkleste vanskelighetsgrad krever spillet full konsentrasjon og perfekt planlegging. Du har flere tårntyper å velge mellom, og hvert tårn kan også oppgraderes - forutsatt at du klarer å spare opp penger til alt.

Spillet kombinerer strålende grafikk og lyd med en avhengighetsskapende opplevelse. Hvis du ikke er noe særlig god i strategispill, kan jeg love deg at du blir det av Fieldrunners. Med flere vanskelighetsgrader og ekstramodier på hvert brett, gir Fieldrunners masse moro for pengene.

Fieldrunners koster 43 kroner på Playstation Store.

Funky Punch

Greit nok: Fyren som laget dette spillet gjorde det helt alene, og det er godt gjort. Det er også det eneste som er godt med Funky Punch. Grafikken er grusom, lyden forferdelig, spillet hakker hele tiden og nesten all tekst inneholder et par-tre skrivefeil.

Hvis du lurer: Funky Punch er et slags slåssespill, eller i det minste later det som. Det mest effektive du kan gjøre i spillet er å dra ett enkelt superangrep hele tiden. Det er ingen vits i å prøve å spille Funky Punch skikkelig, ettersom kampsystemet er like elegant og letthåndterlig som å hekle et skjerf av grøt.

Jeg brukte ti sekunder på å ta sistebossen, og da spilte jeg på høyeste vanskelighetsgrad. En flerspillermodus kan du se langt etter. Dette spillet er ikke verdt å bruke tid på selv om du får det gratis.

Funky Punch koster 34 kroner på Playstation Store, og det er minst førti kroner for mye.

Les også
EA stenger flere servere

Bloons

Hvis originalitet hadde vært en viktig faktor for å avgjøre hvor bra et spill er, ville Bloons vært i trøbbel. Du styrer en ape som virkelig, virkelig hater ballonger. Dermed må du sikte inn pilkastearmen hans og velge hvor hardt han skal kaste for å treffe flest mulig ballonger. Det følger med mange brett, og du står fritt til å lage nye brett selv.

Innimellom dukker det opp hindringer, spesielle ballonger som gjør ting litt vanskeligere eller litt lettere, og så videre. Uansett om du sier "nesten som Peggle", "nesten som Super Bust-A-Move" eller nesten som flere andre spill bygd på akkurat samme konsept: Alt passer på Bloons.

Det ser og høres småkjedelig ut. Spillopplevelsen er helt grei, men ikke noe mer. Hvis du er på jakt etter litt lett tidtrøyte, vil du sannsynligvis sette pris på Bloons.

Bloons koster 34 kroner på Playstation Store.

Nok en runde med PSP Minis unnagjort. Flere kommer neste uke.

Siste fra forsiden