Overwatch forlater Telenorligaen

Telenorligaen dropper Overwatch

Nedgang i påmeldte, seere og interesse er begrunnelsen.

Tor-Steinar Nastad Tangedal (til venstre) ønsker å hjelpe miljøet videre.
Blizzard/montasje Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Hearthstone og Rocket League.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de ti beste i landet. Etter ni serierunder avsluttes det hele med et sluttspill mellom de fire beste.

Alt du bør vite om Telenorligaen »

Overwatch forlater Telenorligaen etter fem sesonger. I pressemeldingen 8. januar hvor kampdatoene for vårens sesong i Telenorligaen ble annonsert, skriver Telenorligaen følgende.

– Overwatch tas ut av Telenorligaen og erstattes med en community-drevet satsing i samarbeid med Gamer.no.

Leder i Telenorligaen, Tor-Steinar Nastad Tangedal begrunner avgjørelsen om å trekke spillet fra ligasystemet.

– Kort fortalt skyldes det nedgang i antall påmeldte, nedgang i seertall og økning i antall trukkede lag. Forrige sesong var det blant annet to lag i 1. divisjon og to lag i 2. divisjon som trakk seg før sesongstart. Vi måtte hente et lag fra 3. divisjon for å fylle toppen, og det er ikke et nivå verdig Telenorligaen, forteller Tangedal.

LES OGSÅ: Påmelding til Telenorligaen våren 2019

Ønsker å hjelpe miljøet videre

Tor-Steinar Nastad Tangedal ønsker å hjelpe Overwatch-miljøet videre.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Selv om spillet tas ut av det offisielle ligasystemet, ønsker Tangedal å være behjelpelig med å videreføre ligaen utenfor.

– Jeg har sagt til flere ildsjeler og klubber at Gamer.no kan stille opp med solid hjelp til markedsføring og dele vår erfaring dersom miljøet vil videreutvikle en norsk eller nordisk Overwatch-liga på vår plattform. Vi vil strekke oss langt og kan bidra med mye, bortsett fra direkte økonomisk støtte.

LES OGSÅ: Mine tanker etter Telenorligaen 2018

På spørsmål om hva som erstatter Overwatch har ikke Tangedal et endelig svar i skrivende stund.

– Vi vurderer nye spill fortløpende, men forhaster oss ikke med å erstatte Overwatch. Telenorligaen bør alltid bestå av de mest populære og e-sportmodne titlene i Norge, men det følger ansvar, forpliktelser og forventninger når man tar inn et spill i en så sterk og seriøs merkevare som Telenorligaen er blitt.

PUBG er den sterkeste kandidaten til å ta over for Overwatch.
PUBG Corp.
Les også
Anmeldelse: Overwatch

– Er Playerunknown's Battlegrounds et av spillene som vurderes?

– Ja, det er klart, men PUBG krever mer av oss som arrangør og broadcaster enn alle de andre spillene til sammen. Vi må være trygge på at vi har ressursene til å håndtere det på en skikkelig måte overfor både deltakere og publikum.

Tangedal tror sesongen vil starte med ett mindre spill enn tidligere.

– Vi sier fra så snart vi har noe å fortelle, men sannsynligvis starter vårsesongen i Telenorligaen med ett spill mindre enn i fjor og Norwegian Battlegrounds parallellt etterhvert. Det gir oss også mer verdifull erfaring før vi eventuelt innlemmer PUBG i ligasystemet.

– Er det andre spill enn PUBG som kan ha mulighet?

– Nei, ikke med det første. Det er ikke veldig mange spill akkurat nå som oppfyller kravene til popularitet, e-sportmodenhet og arrangørstøtte, men vi har veldig lyst til å fortsette å bygge opp sideprosjekter på Gamer.no knyttet til for eksempel Fortnite, Rainbow Six Siege, Dota 2, Call of Duty, Battlefield og Quake Champions - for å lære og se hvordan de spillene og miljøene utvikler seg i Norge, avslutter Tangedal.

Siste fra forsiden