Intel World Open - Rocket League

Telialiga-mester AW3 er klar for Rocket League-OL

– Det er helt sinnssykt, sier kaptein Sebastian «Seeb» Falch.

Fra venstre, Jørgen «Inferno» Klaastad, Jonas «FiremanJonas» Lohne og Sebastian «Seeb» Falch.
AW3

Regjerende Telialiga-mester AW3 har vunnet retten til å representere Norge i neste måneds Intel World Open. Rocket League-laget toppet den nordiske kvalifiseringen, og er dermed klar for det nærmeste e-sporten har kommet en offisiell OL-turnering.

«Seeb».
AW3

– Det føles helt magisk. For bare en måned siden så trodde jeg ikke det skulle bli noe av OL i det hele tatt, og nå sitter vi her og er kvalifisert som det beste laget i Nord-Europa. Det er helt sinnssykt, sa lagkaptein Sebastian «Seeb» Falch.

Best i Norden

Onsdagens lukkede kvalifisering fulgte to åpne runder hvor over 60 nordiske lag forsøkte å kvalifisere seg.

DISSE SPILLER FOR AW3

Vis mer

Sebastian «Seeb» Falch
Jørgen «Inferno» Klaastad
Jonas «FiremanJonas» Lohne

Til slutt sto det fire igjen – inkludert et annet norsk lag i Nordavind – og det var altså AW3 som stakk av med seieren etter å blant annet ha vært gjennom en såkalt «reverse sweep», hvor laget snudde 0-2 til 3-2 på den avgjørende dagen.

– Det var mye nerver på meg i hvert fall. I tillegg hadde jeg hodepine etter den reverse sweepen. Men vi minner hverandre hele tiden på at vi bare må puste ut og ta det rolig, så går det alltid mye bedre, fortalte Falch.

Artikkelen fortsetter under Twitter-videoen.

Nå blir det noen uker med venting mens kvalifiseringer fra andre regioner unnagjøres. Gruppespillet i Intel World Open begynner 11. juli, og på spørsmål om hvordan man lader opp til OL i Rocket League er «Seeb» dønn ærlig.

– Null anelse. Vi kommer nok bare til å kjøre på med treningskamper og trening som vanlig, og håper vi kan gjøre vårt kjære Rocket League-Norge stolt.

Prøve-OL

Intel World Open er et samarbeidsprosjekt fra ESL, Intel og Den internasjonale olympiske komité (IOC). Turneringen ble opprinnelig kunngjort høsten 2019, som en slags test for å se om e-sport passer seg i OL-sammenheng.

Les også
Anmeldelse: Rocket League
Intel World Open.
Shugo Takemi/Getty Images

Planen var den gang at turneringen skulle fungere som åpningsnummer for Tokyo 2020. Da OL ble utsatt på grunn av koronapandemien måtte Intel World Open imidlertid også vike, og det var først for noen uker siden at det ble klart at nye planer ble spikret.

Ved siden av Rocket League er også Street Fighter V inkludert i Intel World Open, med 4,3 millioner kroner i premiepenger fordelt likt mellom de to spillene. I Street Fighter V skal Norge i kvalifiseringsilden 30. juni, der Nordavind-spillerne Arman «Phenom» Hanjani og Vegard «Veggey» Kopangen Bugge begge jakter avansement.

Sverige kan miste den prestisjetunge turneringen The International.
Svenske profiler stormer i sosiale medier »

Siste fra forsiden