Telltales Batman-spill sliter på PC

Spillere melder om store problemer med spillets oppløsning og bildefrekvens.

Telltale Games

Oppdatering 5. august: I en uttalelse på sine nettsider gjentar Telltale den tidligere beskjeden om at problemene tilsynelatende skyldes at spillet kjørte på feil grafikkort eller at kortet ikke var oppdatert.

For å hindre at problemene fortsetter har utvikleren sluppet en oppdatering som skal garantere at spillet kjører på riktig grafikkort, og som legger til flere valg i grafikkinnstillingene.

Opprinnelig sak følger.

Den første episoden av Batman – The Telltale Series er ute på Steam, PlayStation 4 og Xbox One, men i akkurat som med Lynvingens forrige eventyr har PC-lanseringen fått en dårlig start. Ifølge flere brukeranmeldelser på Steam er spillet nærmest uspillbart, og de fleste klagene dreier seg om problemer med oppløsning, bildefrekvens og at spillet krasjer.

PC-trøbbel

Batman – The Telltale Series fungerer ikke helt som det skal på PC.
Telltale Games

Oppløsningen i Batman – The Telltale Series virker å by på de største problemene, og mange melder at de ikke klarer å endre på innstillingene i det hele tatt. Spillere som får gjort endringer forteller at spillet blir uhåndterlig så snart man setter oppløsningen høyere enn 720p.

Foruten trøbbel med innstillingene opplever spillere at spillet krasjer, lyden forsvinner og bildefrekvensen synker helt ned i ti bilder per sekund. Enkelte spillere forteller at de fikk rettet opp i noen feil, bare for å oppdage at enda flere dukket opp.

Problemene virker å ramme spillere uavhengig av hvor kraftig PC man bruker, og foreløpig er det ingen tydelig forklaring på hvorfor noen sliter mens andre ikke har noen vansker.

– Oppgrader grafikkortet

Batman – The Telltale Series.
Telltale Games

I en oppdatering på spillets Steam-side skriver Telltale at brukere som har problemer bør oppgradere grafikkortene sine. I tillegg påpeker utvikleren at de som spiller på en bærbar PC må sørge for at spillet kjører på maskinens dedikerte grafikkort, i stedet for et integrert kort.

Ifølge Steam-bruker «Rain45» er dette imidlertid lettere sagt enn gjort:

– I skrivende stund er det umulig å kjøre dette spillet med ditt dedikerte grafikkort. Fordi jeg spiller på en bærbar PC prøver spillet å tvinge meg til å kjøre det på maskinens integrerte grafikkort, og hvis jeg prøver å bytte krasjer det.

Les også
Anmeldelse: Batman – The Telltale Series

Vi har tatt kontakt med Telltale for å høre om en løsning på problemene er underveis, og vil oppdatere saken så snart vi hører noe.

Batman – The Telltale Series kommer også til Mac, Xbox 360 og PlayStation 3 senere denne måneden og deretter til Android og iOS den 13. september.

Batman får også et eventyr i virtuell virkelighet.
Vi fikk nylig prøve Batman: Arkham VR »

Siste fra forsiden