Sniktitt

Tenchu: Fatal Shadows

Nå er det neste spillet i Tenchu-serien snart klart. Undertittelen Fatal Shadows betyr dødelige skygger, og når Ayame og Rin skjuler seg i dem, er dette uttrykket langt fra noen overdrivelse.

Side 1
Side 2

Tenchu: Fatal Shadows er det nyeste spillet i From Softwares serie med snikespill inspirert av japansk kultur, som strekker seg tilbake til 1998, da Tenchu: Stealth Assasins ble lansert. Fatal Shadows har allerede blitt gitt ut i Japan, hvor det går under navnet Tenchu: Kurenai. Nå er spillet på vei til vår del av verden, og i den forbindelse har Sega (som har tatt over utgiverrollen fra Activision) sendt oss en sniktittversjon av spillet. Her er våre inntrykk.

Ayame, møt Rin I Tenchu: Fatal Shadows får vi et nytt gjensyn med den kvinnelige ninjaen Ayame. Hun jobber for Lord Gohda, som sender henne til å utforske dramatiske hendelser utenfor hans territorium. Noen ukjente gjerningsmenn har rasert og brent ned en rekke landsbyer, og Ayame må prøve å finne ut hvem som er ansvarlig for udådene og stoppe dem. En dag kommer hun til landsbyen Hagakure no Sato, som har blitt angrepet svært nylig. Alle innbyggerne har blitt slaktet ned, og nå er byen full av snikmordere. Hun kommer seg etter hvert forbi dem, og finner den døende høvdingen i byen.

Akkurat i det han dør i hendene hennes kommer den 16 år gamle eleven hans, Rin, hjem fra et treningsoppdrag. Hun tror at Ayame er skyldig i det som har skjedd, og sverger hevn. Etter mye om og men klarer imidlertid Ayame å overbevise henne om at det er noen andre som er skyldige, og sammen bestemmer de seg for å straffe dem. Rin er spillets viktigste karakter, og bærer alltid med seg et spesielt sverd som kalles Natsume. I nærkamp foretrekker hun imidlertid å kjempe ubevæpnet, og hun er en ekspert i kampkunsten Taijutsu.

Avansert kontrollsystem Hvis du ikke har erfaring fra tidligere spill i serien anbefales det at du starter spillet med å ta en tur innom øvingsbrettene. Tenchu: Fatal Shadows kommer nemlig med et kontrollsystem som er rimelig avansert, med mange muligheter og knappetrykk du må huske på. Heldigvis er øvelsesoppdragene ganske grundige, og gir et godt bilde av hvordan du styrer spillet. Dette kommer du til å trenge, for Fatal Shadows er ikke noe lett spill, i alle fall ikke om du velger å sette vanskelighetsgraden til middels eller vanskelig.

I vanlige snikespill er vi vant med halvblinde fiender som åpenbart har glemt å ta på seg hørselsapparatene sine. Slik er ikke motstanderne i Tenchu: Fatal Shadows. Disse har omtrent like godt syn som deg, og hvis du kan se ansiktet deres er sjansene temmelig store for at de også kan se deg. I tillegg hører de deg hvis du løper, plasker i vannet eller gjør noe annet som bråker. Når du først er oppdaget bør du stikke av så raskt som mulig, for selv om Fatal Shadows kommer med et rimelig omfattende kampsystem er nærkamp noe du ikke bør prøve deg på med mindre det er helt nødvendig.

I stedet bør du snike deg langs veggene og holde deg skjult bak gjerder og trær, og tålmodig observere fiendens rutiner. Vaktene i Tenchu: Fatal Shadows er som vakter flest i spill, og går frem og tilbake mellom to eller flere punkter på landskapet. Når du har lært deg rutinene deres å kjenne, kan du snike deg innpå dem mens de står med ryggen til, og trykke på "stealth kill"-knappen. Dette fører til at karakteren din dreper fienden på en blodig men fornøyelig måte. Om to fiender står tett inntil hverandre kan du ta ut begge to i et enkelt (og svært tilfredsstillende) angrep. Slike snikedrap kan du kun utføre når fienden ikke er klar over at du er til stede.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden