Terra Nil - slippdato

Terra Nil snur opp ned på bybyggersjangeren

Strategispillet der du bygger natur har fått dato. Utvikleren gir deler av salgsinntektene til bevaring av truede dyrearter.

Bybyggerspill handler til vanlig om å snekre opp stadig større bolig- og industriområder, ofte på bekostning av skog og mark. I Terra Nil går det motsatt vei, der spillerens jobb ganske enkelt er å bygge opp naturen.

I Terra Nil reiser spillere verden over for å skape en grønnere hverdag.
Devolver Digital

Strategispillet som først ble avduket under E3 2021 har nå fått slippdato. I en pressemelding skriver Devolver Digital og utvikler Free Lives at Terra Nil lanseres 28. mars, på PC i tillegg til telefoner og nettbrett for alle som har et Netflix-abonnement.

Som utvikleren skriver kan spillere forvente mellom seks og åtte timer med spilling. Her får man blant annet besøke ruiner av gamle byer og tropiske øyer, med mål om å utvikle teknologi for å forvandle ødemark til regnskog, myrlandskap og elveleier.

Ved siden av datoen avslørte Free Lives at en del av salgsinntektene går til å bevare truede dyrearter. Utvikleren har slått seg sammen med den sørafrikanske organisasjonen Endangered Wildlife Trust, og lover å donere 8 prosent av inntektene fra salg av spillet på Steam.

– Helt fra begynnelsen av utviklingen ønsket vi at Terra Nil skulle bety noe for den virkelige verdenen. Etter mye leting fant vi den perfekte samarbeidspartner i Endangered Wildlife Trust, som kan hjelpe oss å få til dette, sa spillsjef Sam Alfred i en uttalelse.

Er du interessert i Terra Nil kan du teste spillets demo via Steam allerede nå.

LES OGSÅ: Norske Marcus (27) var med da Games Done Quick samlet inn millioner til veldedighet »

Siste fra forsiden