Nytt Project Gotham på vei?

Tesla-mann røper ting

Ryktene vil ha det til at Project Gotham Racing 5 er under utvikling, men kan vi stole på dem?

Project Gotham Racing-serien har gjort det godt på Xbox 360, men etter at utvikler Bizarre ble kjøpt av Activision Blizzard (hvor de jobber med en ny racingserie ved navn Blur) ble seriens fremtid litt usikker.

Intervju med en bil (bilde fra Tesla Motors).

I går dukket det imidlertid opp rykter om at de arbeider med et nytt Project Gotham Racing-spill hos Microsoft Game Studios. Tom Burt fra elbilfabrikanten Tesla Motors har nemlig tatt det elektriske monsteret sitt ut på banen for å hjelpe Microsoft å lage spill.

På selskapets blogg skrev han følgende:

– Et team lydteknikere fra Microsoft Game Studios (noen jobbet med Forza, noen med Project Gotham Racing) spurte om jeg var villig til å ta min egen Roadster ut på banen slik at de kunne ta opp et utvalg lyder.

Microsoft har ikke ønsket å kommentere saken, men kommentaren indikerer at Project Gotham Racing 5 er underveis, og at det er noen andre enn Bizarre som jobber med det.

I dag dukket det imidlertid opp en tilsynelatende relatert beskjed på Twitter-kontoen til Ruffian Games, en skotsk utvikler som jobber med Crackdown 2 for Microsoft:

– Brum, brum! Skriiik! Mmm, jeg elsker lyden av en Tesla om morgenen.

Nettstedet Videogaming 247 tok kontakt med Ruffian, som skal ha bekreftet overfor dem at lydopptakene fra Teslaen blant annet skal brukes i Crackdown 2. Det kan med andre ord se ut som Tom Burt har misforstått, og blandet Project Gotham Racing med Crackdown 2. Den som lever får se.

Grunnen til at Microsoft tok kontakt med Tom Burt skal forøvrig være at de ønsket å ta opp dekklyder uten at disse overdøves av motor og eksosanlegg.

Siste fra forsiden