Sniktitt

The Bard's Tale

Det første spillet i den legendariske serien kom i 1985, og nå er inXile Entertainment i gang med et nytt Bard's Tale-spill. Hvis du liker humor og latterkuler i spill er dette garantert noe du bør få med deg.

Side 1
Side 2

Utviklerne av The Bard's Tale er ikke blant de mest synlige på E3-messen i år. Bortgjemt i et lite avlukk sitter Brian Fargo, en av utviklerne på teamet, og forteller spesielt inviterte om rollespillet som er alt annet enn typisk. Utviklerne har klare mål for hva de vil gjøre: Det motsatte av hva alle andre gjør. Fargo er lei av rollespill hvor du omtrent vet hva som skal skje på forhånd. Han er lei av alle klisjéne som florerer i sjangeren, og vil heller gjøre narr av dem enn å bruke dem. Men at The Bard's Tale snart blir virkelighet er ikke et selvfølge.

- Det har tatt lang tid å få dette til. Det var opprinnelig Electronic Arts som hadde lisensen til Bard's Tale-franchisen, og de ville ikke gi den fra seg. De sa hele tiden at de skulle bruke den, men det ble aldri noe av det, og til slutt fikk vi den, forteller Fargo.

Brian Fargo fra inXile Entertainment

Omreisende rotte-dreper?
I korte trekk er The Bard's Tale er et rollespill som bruker 3D-motoren brukt i spill slik som Baldur's Gate: Dark Alliance og Champions of Norrath. Handlingen ses ovenifra og du styrer en litt spesiell helt rundt i en stor og fargerik fantasiverden. Denne figuren er en såkalt "bard", en omreisende musiker med magiske krefter som begynner med muligheten til å mane frem en rotte. Her begynner utviklernes lek med klisjéne, og du blir straks sendt ned i en kjeller for å gjøre unna med et rotteproblem.

- Oppdrag fullført! Jeg er rotte-slakteren, stråler vår helt.

Rotten er død og det føles som du er midt i et typisk, elendig rollespill med utviklere som ikke eier kreativitet. Men da kommer konge-rotten frem bak deg som en stor drage og gjør unna med deg. Det er fullt av slike overraskelser og humorfylte innslag i The Bard's Tale. I omtrent 20-30 timer vil du gå gjennom et storslått eventyr fylt til randen av snodige vrier og ting som bør få deg til å smile og le. Er du en rollespill-fantast er det enda større sjanse for at du vil forstå humoren, som tross alt er litt spesiell.

- Alle sa at folk ikke ville forstå humoren. Jeg er lei av å høre det. Da vi viste dette til folk for første gang lo de seg omtrent i hjel da de så helten si "oppdrag fullført!". Så etter det nekter jeg å høre på at folk sier ingen vil forstå humoren, sier Fargo.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden