The Park blir Funcoms første konsollspill på ti år

Skrekkspillet kommer til PlayStation 4 og Xbox One i 2016.

Funcom

The Park, Funcoms første soloeventyr siden Drømmefall fra 2006, fortsetter å bane nye retninger for utvikleren. Grøsserspillet blir også det første konsollspillet selskapet har lansert siden nettopp Drømmefall kom til Xbox for snart ti år siden.

I en pressemelding annonserer Funcom at The Park vil slippes på både PlayStation 4 og Xbox One i første kvartal av 2016. Spillet ble først lansert på PC 27. oktober i år, men utvikleren håper nå å trekke et bredere publikum til sin fryktinngytende fornøyelsespark:

Neste år får også konsollspillere besøke denne grufulle fornøyelsesparken.
Funcom

– Oppmuntret av de positive tilbakemeldingene vi har fått fra PC-versjonen er vi veldig spente på å bringe spillet til konsoller. Å utforske et mørkt, skummelt og rett og slett fryktinngytende sted mens du sitter behagelig i sofaen, med lysene skrudd av og med en kontroller i hånden, vil helt klart bli en givende opplevelse, sier Funcom-sjef Rui Casais.

Skumlere enn du tror

Turen til den grufulle fornøyelsesparken ble en mektig opplevelse som fikk det til å gå kaldt ned ryggraden til vår anmelder. The Park varer bare i halvannen time og kunne godt vært mer fokusert, mente Marius Kjørmo, men han skrøt blant annet av de visuelle aspektene ved spillet og historien som ble langt skumlere enn han trodde:

– The Park byr på en opplevelse som er vond, personlig og veldig virkelighetsnær. Jeg ble tatt skikkelig på senga av tematikken og synes utviklerne klarer å levere en modig historie uten at den blir spekulativ. Det tar flere timer å senke skuldrene etter at rulleteksten har sklidd forbi og spillet sitter i meg fortsatt. Hvis du sitter alene i et halvmørkt rom og har 90 minutter til rådighet byr du ta en tur i The Park, konkluderte Kjørmo.

En ny retning er kanskje nettopp det Funcom trenger.
Utvikleren ble nylig bøtelagt 1,5 millioner kroner for markedsmanipulasjon »

Siste fra forsiden