The Sinking City

The Sinking City-utvikleren vil ikke at du kjøper spillet på Steam

– Vi har ikke laget den versjonen.

Frogwares

Oppdatering 2. mars: Som lovet har Frogwares sluppet nye detaljer rundt den omstridte relanseringen av The Sinking City på Steam. I en lengre bloggpost – og en medfølgende video, som du kan se nedenfor – forteller utvikleren at utgiver Nacon stjal kildekoden til spillet og endret den uten tillatelse for å lure Steam til å gi ut en ny versjon av spillet.

I en uttalelse til Eurogamer hevder Nacon imidlertid at Frogwares kun er ute etter å ødelegge en spillansering som har skjedd helt lovlig. Angående manglende funksjonalitet for Steam-versjonen forklarer utgiveren at det ikke fikk implementert ting som «achievements», skylagring og ekstrainnhold fordi Frogwares nektet å samarbeide.

– Derfor inneholder denne versjonen kun hovedspillet uten noe ekstrainnhold. Likevel har vi ordnet med lansering sånn at fans på Steam kan nyte spillet, skriver Nacon.

Opprinnelig sak følger.

Et halvt år etter at det forsvant fra de fleste digitale nettbutikker kom detektivthrilleren The Sinking City tilbake til Steam på lørdag. Relanseringen kommer imidlertid med en advarsel fra spillets utvikler, Frogwares, som ber fans holde seg unna Steam-versjonen.

Krangel mellom utvikler og utgiver

The Sinking City.
Frogwares

I en kort melding på Twitter forteller Frogwares at utgaven av The Sinking City som ligger til salgs på Steam ikke kommer fra dem. Utvikleren anbefaler derfor at man ikke kjøper spillet fra Valve-butikken.

Bakgrunnen er en bitter krangel mellom Frogwares og spillets franske utgiver, Nacon, som har pågått i godt over halvannet år. Utvikleren hevder at Nacon skylder dem penger, mens utgiveren mener at Frogwares har begått kontraktsbrudd.

Det hele endte i at The Sinking City ble fjernet fra digitale butikker i august 2020. Noen måneder senere bestemte en fransk domstol imidlertid at Nacon hadde sitt på det tørre, og The Sinking City kom tilbake til både Xbox-butikken, PlayStation Store og nå Steam.

Frogwares har lovet å dele mer informasjon om hva som skjer. I mellomtiden melder Steam-brukere at den nye utgaven en utdatert versjon av spillet, som mangler både ekstrainnhold, «achievements» og skylagring.

Vi var for øvrig ikke spesielt imponert over The Sinking City.
Les vår anmeldelse av spillet »

Siste fra forsiden