The Witcher 3 - PlayStation 5 og Xbox Series X

The Witcher 3 får gratis oppgradering til de nye konsollene og PC i desember

Strålesporing, lastetider og mer skal være en del av pakka.

Skjermbilde fra The Withcer 3.
CD Projekt RED

CD Projekt RED planlegger å slippe en gratis oppdatering til The Witcher 3 den 14. desember. Denne vil sørge for at spillet løftes noen hakk på PlayStation 5, Xbox Series X og PC. Det melder selskapet selv mandag ettermiddag.

Både hovedspillet The Witcher 3: Wild Hunt og utvidelsene Heart of Stone og Blood and Wine vil dra nytte av oppdateringen. Den har vært på snekrebenken i noen år nå, og skal ifølge spillutvikleren inneholde en mengde forbedringer. Blant annet nevnes strålesporing, kjappere lastetider og innhold inspirert av The Witcher-serien på Netflix.

Flere detaljer om hva oppgraderingen faktisk innebærer skal legges frem neste uke.

Når oppdateringen er ute, vil de som allerede eier spillet på PC, PlayStation 4 og Xbox One få muligheten til å oppgradere gratis via nettet. I tillegg skal en ny versjon slippes for salg under navnet Complete Edition for dem som ikke eier spillet.

Selv om man kun har PlayStation 4 og Xbox One vil man få noen av fordelene her. Disse versjonene skal få enkelte forbedringer, samt det Netflix-insiprerte innholdet.

Problemer på veien

Vi fikk først vite om den planlagte oppdateringen i 2020, men veien til slipp har hatt noen problemer. Tidligere i år tok CD Projekt RED over prosjektet fra samarbeidspartner Saber Interactive, og så seg da nødt til å utsette det på ubestemt tid. Planen har dog siden da vært å slippe oppdateringen innen 2022.

Vi elsket The Witcher III: Wild Hunt da det først kom ut i 2015, og satte også pris på utvidelsene. Særlig Blood and Wine fikk trampeklapp av vår anmelder, som kalte det «et mesterverk av en utvidelse». Spillet kom først ut til Xbox One, PlayStation 4 og Windows, og ble en stor suksess for selskapet.

For øyeblikket jobber CD Projekt RED med flere The Witcher-prosjekter: Et av prosjektene er en «remake» av det første spillet i serien. I tillegg har selskapet begynt arbeidet på en ny trilogi.

Siste fra forsiden