The Witcher - Polaris

Det nye The Witcher-spillet kommer tidligst i 2025

CD Projekt RED vil bruke mye tid på grunnlaget.

Ciri spiller Gwent i Gwent: The Witcher Card Game.
CD Projekt RED

Dersom du hadde håpet på et snarlig gjensyn med CD Projekt REDs The Witcher-univers, må du nok roe reka litt. I en investorsamtale (via IGN) forteller toppsjef Adam Kicinski at The Witcher-spillet som tidligere i år ble annonsert – og som nå går under kodenavnet Polaris – har mange år med utvikling foran seg.

– For Polaris gjør vi klar tekologien. Dette er det første prosjektet som bruker den nye spillmotoren Unreal Engine 5, så det er behov for en del ekstra arbeid for å få på plass denne teknologien. For dette prosjektet trenger vi helt klart noe ekstra innsats for å levere, sier Kicinski.

Etter å ha blitt spurt om spillet antageligvis er mer enn tre år unna en lansering, svarer Kicinski ja. Samtidig er forventningen at de to oppfølgerne til Polaris, som sammen med det nye spillet utgjør en ny The Witcher-trilogi, vil ta om lag tre år å ferdigstille.

Grunnen til at disse vil ta kortere tid er nettopp arbeidet som går inn i å spikre teknologien bak Polaris nå, som skal benyttes i de to oppfølgerne.

Det er nå 7 år siden The Witcher III: Wild Hunt.
CD Projekt RED

Ellers vet vi lite om det kommende spillet. Verken plattform, eller detaljer om hva det skal hete, er kjent ennå. Vi vet heller ikke helt sikkert om hovedpersonen i serien så langt, Geralt of Rivia, fortsetter sin historie, eller om en ny figur tar rampelyset, men alt tyder på at Geralts historie er ferdig.

LES OGSÅ: Tredje sesong med The Witcher kommer sommeren 2023 »

Mange jern i ilden

Investormøtet kommer like etter at CD Projekt RED tidligere denne uken la fremm en langtidsplan for kommende spill. Da fikk vi vite om den overnevnte nye The Witcher-trilogien, samt en oppfølger til Cyberpunk 2077.

I tillegg kommer det ytterligere to The Witcher-spill fra eksterne studio. Ingen av disse to spillene er direkte knyttet til Polaris.

CD Projekt RED har også begynt arbeidet med en helt ny spillserie, men har ingenting å si om dette ennå, annet enn at det ikke jobbes aktivt på prosjektet nå.

LES OGSÅ: Spillere flokker tilbake til Cyberpunk 2077 »

Siste fra forsiden