The Witcher 3 får ingen kopisperre

– Vi tuklet med slikt i gamledager. Nå har vi lært leksa vår, sier CD Projekt.

The Witcher 3 skal være slutten på Geralts eventyr.
CD Projekt

Om du skulle være i tvil: Nei, Windows-utgaven av The Witcher 3: Wild Hunt kommer ikke til å ha hindre på plass for deg som ønsker å kopiere spillet. Dette har utgiver CD Projekt gjort helt tydelig i en uttalelse på selskapets nettsider.

The Witcher 3: Wild Hunt kommer neste år.

Dette gjelder alle utgaver av spillet – vel, nesten. Kjøper du The Witcher 3 på nettbutikken GOG.com eller i fysisk form kan du gjøre akkurat hva du vil med spillet. At Steams egne form for kopisperre – krav om nettilkobling – er urokkelig, er det vanskelig å gjøre noe med.

Konsollutgavene sies det ingenting om.

Historien gjentar seg ikke

Egentlig er det ikke så overraskende at den polske gjengen ikke tvinger gjennom en kopisperre. De siste par årene har de gjort så mye som mulig for å fronte sin egen posisjon når det kommer til uhumskheten, gjennom sin nettbutikk GOG.com, og særlig i egenproduserte The Witcher 2: Assassins of Kings fra 2011.

Det loves en stor, åpen verden.

Når de nå likevel velger å sette to strek under det opplagte er det på grunn av valg av publiseringspartnere. Namco Bandai skal distribuere spillet i Europa, mens Warner Bros. tar seg av Nord-Amerika. Førstnevnte var også distributør for fysiske kopier av The Witcher 2 i 2011 – den gang ble spillet lansert med den mye kritiserte SecuRom-sperren, som så ble fjernet i en snar oppdatering ikke lenge etter. At historien kan gjenta seg var det som fikk ryktemølla til å spinne denne gangen.

– Vi tuklet litt med kopisperre før (Tenk, så unge og naive vi var) og det er nok. Vi har lært leksa vår, refererer CD Projekt gründer Marcin Iwinski.

Geralts siste eventyr

Mye skal ha fått en flikk siden forgjengeren.

The Witcher 3: Wild Hunt setter punktum for rollespilleventyret om monsterjegeren Geralt of Rivia. Sammenlignet med sin kritikerroste forgjenger satses det mer på å tilby en åpen verden, som skal være større enn andre rollespillverdener i moderne sammenheng. E3-utsendte Marius Kjørmo skottet på spillet i sommer, og gledet seg den gang som et barn til julaften.

– Den åpne, dynamiske verdenen, de varierte områdene, og muligheten til å påvirke samfunnet rundt deg gjør at dette virkelig appellerer til min spillsmak. Spillet så også nydelig ut, og Geralt fremstår fortsatt som den svært komplekse og interessante spillfiguren vi kjenner fra de tidligere spillene, skrev han den gang.

Rollespillet blir å finne på Xbox One, PlayStation 4 og Windows en gang i 2014.

Les også: Sniktitt på The Witcher 3
Les også: Intervju om The Witcher 3

Siste fra forsiden