Fjerner kopibeskyttelsen i The Witcher 2

DRM-løsningen hadde skyld i ytelsesproblemene.

The Witcher 2, som ble sluppet ut i det fri for drøye to uker siden, har angivelig lidd under ytelsesproblemer for enkelte spillere og DRM-en blir utpekt som synderen.

For å bøte på problemet slipper utvikler CD Projekt nå en oppdatering til spillet, melder ars technica.

Dette fjerner DRM-løsningen, noe som skal føre til bedre ytelse. I tillegg skal bildeoppdateringsfrekvensen visstnok øke med opp mot 30 prosent. Oppdateringen inneholder også spillets første nedlastbare innhold, «Troll Trouble».

DRM-motstand

The Witcher 2 skulle opprinnelig være DRM-fritt, ifølge ars technica. CD Projekt planla opprinnelig heller å bøtelegge de som lastet ned spillet ulovlig, men ombestemte seg underveis.

– Vår fremgangsmåte for å motvirke piratkopiering er å sørge for overlegen kvalitet i den lovlige versjonen. Dette betyr at spillet må være overlegent i alle aspekter: mindre brysomt å bruke og installere, full support og tilgang til ekstrainnhold og tjenester, forklarer utviklingssjef Adam Badowski.

Nei, jeg vil ikke gre håret ditt!

– Vi følte at det å beholde DRM-en hovedsakelig ville gå ut over de lovlydige spillerne, men at den var nødvendig for å forhindre piratkopiering og lekkasjer av spillet før slippdato. DRM-en har nå gjort jobben sin, så vi er glade for å nå kunne la spillerne nyte full frihet i bruken av spillet, slik de fortjener.

CD Projekt står også bak nettbutikken Good Old Games, en nettbutikk som tilbyr DRM-frie spill. The Witcher 2-spill som ble kjøpt gjennom denne nettbutikken har vært DRM-frie hele veien.

Spillet ble forøvrig hyllet av vår anmelder Marius Kjørmo, som konkluderte med at spillet byr på en opplevelse som rollespillentusiaster ikke kan være foruten:

– The Witcher 2 er gjennomført kvalitet. Fra første stund blir du dratt med på Geralts reise og alt fra historien, personene og dialogen, til kampsystemet, rollespillelementene og det kunstneriske uttrykket bidrar til å skape en av de aller beste spillopplevelsene du kommer til å få i år.

Siste fra forsiden