Thief 4 endelig kunngjort

Thief 4 er offisielt under utvikling, og Eidos-Montréal står bak.

Thief: The Dark Project ble ved lansering betraktet som et av de mest banebrytende og sjangerdefinerende tilskuddene til snikespillsjangeren. Spillet var tidlig ute med å ta i bruk skygger som en del av gameplayet, noe som blant annet Splinter Cell-serien har lånt kraftig fra i ettertid. Sluhet og forsiktighet var ofte den eneste måten å klare seg på, og på høyere vanskelighetsgrader var det livsnødvendig å planlegge hver eneste konflikt med fienden. Som mestertyven Garrett var det nødvendig å holde seg i skyggene og i skjul, han tålte nemlig ikke spesielt mye bank før sluttskjermen rullet over bildet. I ettertid har spillet fått tre oppfølgere til både PC og konsoller, det siste av disse det aktede Thief: Deadly Shadows.

Thief: Deadly Shadows fra 2004.

Utvikleren av de to første og kanskje best mottatte spillene i serien – Looking Glass Studios – er for lengst nedlagt, men Eidos Montreal har tatt opp fakkelen, og det er nå klart at dette studioet skal gi oss det neste spillet i serien. Det har lenge gått rykter om spillets eksistens, og utvikleren kaller selv spillet for en av tidenes dårligst skjulte hemmeligheter. Og nå er det altså offisielt, Thief 4 er på vei.

Ellers vet vi ingenting om spillet. Ifølge en av utviklerne, Stephane D'Astous, er spillet langt fra ferdig, og prosjektet er fortsatt i ansettelsesfasen. Hvilke plattformer det skal utvikles til er ikke kjent, og ingen omtrentlig lanseringsdato heller. Men spillet er på vei, og er du interessert i å dele dine tanker med likesinnede er det allerede satt opp et diskusjonsforum på spillets offisielle side. Vi venter i spenning.

(Kilde: Shacknews)

Siste fra forsiden